Groep 5

apr 14, 2019

Vandaag hebben wij de koningsspelen gehad. Groep 4 t/m 8 hebben spellen gedaan op het veld. Daarna hebben wij met de klas samen gegeten. 

apr 14, 2019
apr 8, 2019

Vandaag hadden de leerlingen van groep 5 een tosti verdiend.

 

 

apr 8, 2019

Voor het thema reis door de tijd is er een keuze-atelier Indianen.

 

 

 

 

 

apr 5, 2019
In groep 5 zijn we al een tijd geleden met de boekenrkringen, spreekbeurten en boekbesprekingen begonnen. Wat is het voor de leerkracht en de leerlingen toch iedere keer weer genieten van deze boekenkringen, spreekbeurten en boekbesprekingen.
mrt 14, 2019

Er is een nieuw gezicht in groep 5.

 

dec 28, 2018

Alle leerlingen uit groep 5 hebben de tafeltoets van 1 t/m 5 voor de kerstvakantie behaald. Het doel was dat alle leerlingen uit groep 5 deze voor de kerstvakantie zouden behalen.  

Het nieuwe doel dat wij met groep 5 hebben gesteld is dat alle leerlingen voor de carnavalsvakantie de tafeltoets van 1 t/m 10 behaald heeft.

 

 

 

 

 

 

 

dec 28, 2018

Wat hebben we een fijne kerst samen gehad.

 

dec 14, 2018

Wij hebben in groep 5 weer goed ons best gedaan om de deur er mooi uit te laten zien.

 

 

nov 28, 2018

In de klas zijn wij volop bezig met het thema Sinterklaas.

 

 

 

 

okt 29, 2018

Vandaag ben ik 25 jaar geworden en heb ik super leuk cadeau van de klas gekregen.

 

 

 

 

okt 13, 2018

Tijdens de kinderboekenweek hebben wij in groep 5 een wedstrijd voorlezen en een wedstrijd schrijven gehouden. Ook hebben wij tijdens de kinderboekenweek veel aandacht besteed aan het thema vriendschap.

 

 

 

 

 

 

 

okt 5, 2018
sep 20, 2018
Op de volgende dagen staat meneer Roel dit schooljaar in groep 5.
sep 7, 2018

Wij zijn deze week met het nieuwe thema: communicatie gestart.

 

 

 

 

sep 5, 2018

Vanaf deze week is er iedere week een leerling de ster van week. 

 

 

sep 5, 2018

Met de groep doen wij veel activiteiten rondom de Gouden Schoolregels.

 

aug 31, 2018

Een verjaardag mag niet vergeten worden. Om als klas te weten, wanneer iemand jarig is hebben wij een kalender gemaakt.

aug 27, 2018

Vandaag hebben wij in de klas de volgende Gouden Schoolregel besproken: De juf of meester heeft aandacht voor mij. Om de leerlingen nog beter te leren kennen heeft de juf besloten om per week aan een leerling een vriendenboek (genaamd: Dit is mijn klas) mee te geven.

 

 

 

 

 

aug 24, 2018

Een van de Gouden Schoolregel is:

aug 24, 2018

In de klas werken wij in groep 5 met het online beloningssysteem genaamd ClassDojo. Met dit beloningssysteem kunnen de kinderen punten verdienen met het groepje waar ze in zitten of met de hele klas. Wanneer de klas 450 punten zou behalen, mocht er gestemd worden voor een beloning.

 

 

 

aug 24, 2018

De leerlingen hebben deze week nagedacht over het nieuwe schooljaar. Zo hebben ze antwoord gegeven op de vragen als: Wanneer heb jij het fijn in de klas? Wat kun jij doen om het schooljaar goed te laten verlopen? Wat verwacht jij van groep 5? Welke regels zijn nodig om alles goed te laten verlopen in onze groep?

aug 24, 2018

De eerste week in groep 5 zit er alweer op. Alle leerlingen hebben de sprong in groep 5 durven te maken

aug 20, 2018
Wil je graag spelling oefenen thuis. Dat kan!
aug 20, 2018

We zijn weer lekker gestart in groep 5, dus even deze praktische informatie.

 

 

 

 

jun 21, 2018

Zoals al eerder uitgelegd, is het erg belangrijk om de tafels van vermenigvuldiging 'in conditie' te houden. In groep 6  (wat fijn dat ik deze groep dan wéér mag begeleiden!!) zullen we de tafels nog veel harder nodig hebben dan nu al het geval was!

Vandaar dat we op school al weer weken bezig zijn het geheugen op te frissen. Zeker voor dié kinderen voor wie het lastig is, is het aan te raden om hier ook thuis aan te werken! Het is net als met reclames: Liever  dagelijks éven (intensief) oefenen dan een maal per week een uur! 

Op vrijdag 29 juni krijgen alle kinderen (ook dié, die denken dat ze de tafels nog goed kennen!) nog een tafeltoets. Hopelijk 'overleven'  we daarmee de zomervakantie, zodat daarna niet alles weggezakt is.

Succes allemaal met oefenen!!

 

mei 29, 2018

Van vrijdag  vrijdag 1 t/m vrijdag 8 juni a.s is meneer Jeroen afwezig. Hij heeft dan een aantal verlofdagen. In deze week zijn er geen bijzonderheden voor groep 5 gepland, dus dat komt mooi uit.

We zijn deze week gestart met cito leerlingvolgsysteemtoetsen en pakken de draad vanaf maandag 11 juni a.s. weer op.

Waar we ook de draad mee oppakken zijn voor wat betreft het rekenen, de tafels van vermenigvuldiging. Die moeten eind groep 5 en in groep 6 vlekkeloos "zitten" !!                                                                                                                                              Eind juni volgt er weer een overhoring waarin alle tafels (1 t/m 10) kris-kras door elkaar gevraagd worden.  Met de "vakantiedip" die daarop volgt is het dus écht van groot belang dat behalve op school, ook thuis weer even regelmatig geoefend wordt, om te voorkomen dat alles straks in augustus (diep) is weggezakt ... 10 minuutjes per dag oefenen  is al voldoende. Om het een beetje leuk te maken oefenen we in de klas in verschillende spelvormen. Uw kind kan u dit vlekkeloos uitleggen... ! Natuurlijk staan ook websites als "tafeltrainer"  op uw pc ter beschikking. Heel veel succes!

 

 

apr 16, 2018

toch maar even wat informatie over het verdere verloop van deze week!

Vandaag, maandag was het nog rustig... morgen, dinsdag,  ook nog, alhoewel we dan starten met het eerste atelier van het laatste thema van dit schooljaar: Kunst en Wijchen.

Op woensdag maken we ter opening van het nieuwe atelier een kunstwandeling door een stukje Wijchen!  's Middags gaat groep 5 bloemschikken bij een tuincentrum.

Op donderdag hebben we natuurlijk ons schoolreisje!!!

En op vrijdag starten we met het nationaal schoolontbijt! En omdat dit in het kader van Koningsdag is, nodigen we iedereen uit om die dag in veel oranje, of rood-wit-blauwe kleding naar school te komen! Uw kind hoeft dus niet (echt) ontbeten te hebben. Na het ontbijt heeft de dag zijn gewone verloop. Fijn als u dus wél een 10-uurtje en de lunch meegeeft!

 

alvast hartelijk dank!

 

 

dec 17, 2017

Voor de kinderen die het nog niet gelukt is om het tafeldiploma mee naar huis te nemen, volgt er op woensdag 20 december een tweede kans! Dan gaan we kijken of het oefenen in de afgelopen periode geholpen heeft. Voor wie wil ... nog even flink oefenen!

Maar wie het diploma al in handen heeft ....  blijf ook oefenen! Voor je het weet raken de tafels weer uit je hoofd. Ook jij mag woensdag laten zien of je de tafels nog steeds beheerst!

 

succes allemaal !!

dec 8, 2017

Hieronder vindt u het rooster waarin het moment staat waarop de kinderen hun spreekbeurt zullen gaan houden. U ziet ook een moment van inleveren. Op dié datum wil de leerkracht de Power Point Presentatie (of het papieren werkstuk wat erbij hoort) even in zien, om er voor te zorgen dat e.e.a. gladjes verloopt. Het is per slot al spannend genoeg voor de kinderen...

 

datum:

 

naam:

 

inleveren

onderwerp:

 

4-dec

 

Emma

 

vrij 1 dec

 

Pandaberen

 

11-dec

 

Benaya

 

vrij 8 dec

 

kwallen

 

 

18-dec

 

Tobias

 

do 14 dec

 

oempaloempa's

 

8-jan

 

Mathijs

 

ma 8 jan

 

de Efteling

 

woe 17 jan

Nico

 

vrij 12 jan

 

mensapen

 

22-jan

 

Sara

 

vrij 19 jan

 

Grieken en Romeinen

29-jan

 

Fariën

 

vrij 26 jan

 

schermen

 

5-feb

 

Sven

 

vrij 2 febr

 

2e Wereld Oorlog

 

19-feb

 

Eef

 

vrij 9 febr

 

slakken

 

 

26-feb

 

Rosalie

 

vrij 23 febr

konijnen

 

 

5-mrt

 

Marc

 

vrij 2 mrt

 

voetballen

 

12-mrt

 

Jacqie

 

vrij 9 mrt

 

honden

 

 

19-mrt

 

Rein

 

vrij 16 mrt

de onderwaterwereld

26-mrt

 

Dani

 

do 22 mrt

 

olifanten

 

 

2-apr

 

Noud

 

vrij 30 mrt

lego

 

 

9 appril

 

Katie

 

vrij 6 april

Nijntje

 

 

16-apr

 

Isa

 

vrij 13 april

Harry Potter

 

23-apr

 

Pim

 

vrij 20 april

hamsters

 

 

14-mei

 

Jesse

 

ma 14 mei

Pokemon

 

 

21-mei

 

Julia

 

do 17 mei

paarden

 

 

woe 30 mei

Mohamed

di 29 mei

 

kabouters

 

4-jun

 

Morgaine

 

vrij 1 jun

 

Schotland

 

11-jun

 

Sophie

 

vrij 8 jun

 

sport

 

 

18-jun

 

Sylvia

 

vrij 15 jun

spinnen

 

 

25-jun

 

Linde

 

vrij 22 jun

kleding

 

 

woe 27 jun

Tom

 

ma 25 jun

 

katachtigen

 

29-jun

 

Ivo

 

woe 27 jun

cavia's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

nov 27, 2017

Nu we weer een heel thema tijdens de ateliers hebben afgesloten, gaan we eens bekijken wat er bij de kinderen is blijven hangen.

Op dinsdag 28 nov. krijgen de kinderen de samenvatting van het biologie-atelier mee naar huis.  Het zou fijn zijn  als u die af en toe een keertje met uw kind(eren) doorleest. Daarmee zal vast vanalles wat er ook is besproken, weer 'boven komen drijven' . Meer is niet de bedoeling.                Ook op school in de ateliermap zit zo'n samenvatting die af en toe doorgelezen mag worden. 

Daarmee komt het bij de toets op maandag 4 december a.s. vast helemaal goed !

nov 20, 2017

 

De afgelopen ouderavond over Fides was geslaagd te noemen. Er kwamen - ook achteraf- diverse leuke reacties binnen!

We gaan dus dóór!

Voor de les van komende week zijn we op zoek naar LEGE (!) luciferdoosjes. We hebben er 2 per kind nodig. We willen ze graag maandag 27 november a.s. in huis hebben. Wie helpt ons daaraan?

 

   alvast hartelijk bedankt voor uw medewerkig!

okt 31, 2017

Voor een van de SEO-lessen (sociaal emotionele ontwikkeling) hebben we een heel stel oude sleutels nodig...  Mocht u thuis in een vergeten bakje, hoekje of laatje nog een of meer sleutels hebben, waarvan u al láng niet meer weet 'waar ze van zijn'  en u komt daar ook niet meer achter, dan zou ik ze graag (blijvend!) van u overnemen.

U hoort later zeker van uw kind wat je met die sleutels allemaal kunt!

alvast bedankt voor uw medewerking!

                                                                            meester Jeroen.

okt 31, 2017

Enkele weken na het begin van dit schooljaar hebben we bekeken hoe het gesteld was met de tafels van 1 t/m 5 en 10 bij groep 5.

Op donderdag 9 november a.s. gaan we bekijken wie er al in aanmerking komen voor het tafeldiploma van groep 5. We gaan dan de tafels van 6,7,8 en 9 overhoren en bij een voldoende score ontvangt uw kind het tafeldiploma! Sommige kinderen zijn er nu al klaar voor, voor anderen  is het niet onverstandig om ook thuis nog even goed te oefenen...  Je moet de verschillende keersommen vlot door elkaar kunnen maken. wellicht een gouden tip dus! grijp uw kansen! 

groep 5:  heel veel succes!

okt 31, 2017

 

hallo ouders en/of verzorgers,

Ik wil me als nieuwe stagiaire graag even voorstellen aan jullie. Mijn naam is Madelon, ik woon in Nijmegen en ben 29 jaar. Ik ben deeltijd student aan de Pabo en zit in mijn afstudeerfase. Op het moment loop ik elke maandag (vanaf december ook op dinsdag) stage in groep 5. Met veel plezier neem ik per december de groep op maandag en dinsdag van Jeroen over. Ik wil samen met de klas hard werken en veel van en met elkaar gaan leren. Mocht u vragen hebben dan kunt u mij op maandag en dinsdag altijd aanspreken in de klas. Ik ben in ieder geval tot en met februari te vinden op de Viersprong en hoop u in deze periode eens te ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Madelon Hendrix

 

 

Hoi,

Mijn naam is Amber Seegers. Ik ben 18 jaar oud en woon sinds een paar maanden in Nijmegen. Ik studeer Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit. Ik zit op dit moment in mijn eerste jaar. Tot eind februari kom ik op dinsdag stage lopen in groep 5. Ik heb er erg veel zin in!

groetjes Amber.

 

 ... Voor alle duidelijkheid: Ik ben en blijf ten alle tijden tenminste op de achtergrond aanwezig en houdt ook de eindverantwoordelijkheid voor onze groep 5!

                                                                                                           meester Jeroen.

 

 

 

okt 3, 2017

Voor één keer gymmen we  - in de week van 9 oktober-  op maandagochtend.  Zou u de gymkleding dus volgende week op maandag willen meegeven?  alvast hartelijk bedankt!

's Woensdags die week vervalt de gymles. We hebben dus eigenlijk gewoon geruild! Daarna zijn de gymlessen weer gewoon op woensdagochtend.

okt 3, 2017

Vandaag was juffrouw Madelon, een 4e jaars Pabo-student, voor het eerst in de klas.            Voorlopig is haar stagedag op de maandag; na een poosje zal daar ook de dinsdag bij komen. Het is de bedoeling dat zij in verband met haar afstudeerperiode regelmatig met de groep alleen zal werken. Uiteraard is meneer Jeroen op de achtergrond aanwezig. Juffrouw Madelon blijft zeker tot eind februari 2018.

Eind oktober komt ook nog juffrouw Amber groep 5 versterken. Zij is begonnen met de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud universiteit . Juffrouw Amber zal veel observaties doen en ook her en der een helpende hand bieden in de groep, en soms ook daarbuiten. Haar stagedag is op dinsdag, dus dat wordt een dag met veel 'extra handjes' in de klas! Ook juffrouw Amber blijft tot eind februari.

We wensen beide juffen een heel fijne en leerzame tijd toe bij groep 5 !!

sep 25, 2017

Het was vandaag al weer de vijfde maandag van dit schooljaar ...  De kinderen raken al aardig ingeburgerd. Dat merk je aan het werktempo dat langzaamaan toeneemt en ook aan de 'ontspanning'  die ze steeds meer laten zien! Ze durven meer en meer te laten zien dat het lontje stiekem ook wel eens kort is.

Natuurlijk mag dat ook. Dat is menselijk. Het is wel fijn als de groep daar geen last van heeft. Je moet je emoties dus leren controleren. Hoe doe je dat dan?

Fides is een instelling die ons met allerlei heel praktische 'hulpmiddelen'  helpt om te begrijpen waar die emoties vandaan komen en hoe je daar dan goed op kunt reageren. Henk, van Fides, leert het de leerkrachten en die leren het de kinderen weer.

Zo hebben we, door onze gemoedstoestand te vergelijken met een (opgeblazen) ballon, leren begrijpen waarom sommigen zich zo druk maken.

Dominostenen hebben ons geleerd dat we in het gedrag van een ander niet mee hoeven te gaan om maar flink te lijken.

Dit is natuurlijk wel heel kort uitgelegd, maar de kinderen kunnen u daar nog veel meer over vertellen. Vraag het hen maar eens!  En mocht dat voor u nog niet voldoende zijn: In de klas is een boekje wat op een leuke manier deze - en nog veel meer 'hulpmiddelen' uitlegt. Vraag er gerust naar. Het is naar ouders geschreven en u mag het best een dagje lenen!

Hoe mooi zou het zijn als u thuis ook deze beeldspraken naar uw kind toe gebruikt. Daarmee komen 'school'  en 'thuis' op één lijn, waardoor het effect op uw kind alleen maar versterkt wordt!

             Succes!!

 

 

 

sep 12, 2017

Graag willen we komende week starten met 'het zonnetje van de week'  , u weet wel, waarbij er elke week een kind in het zonnetje gezet wordt met complimenten over hem/haar, van de andere kinderen uit de groep.

Daarvoor maken we een vel papier met daarop een fotootje (niet te groot) van het bewuste kind. De anderen plakken er op kleine papiertjes complimenten omheen. Leuk voor later!

Ook voor de verjaardagskalender mag elk kind een foto van zichzelf meebrengen.                        We zouden dus graag twee foto's van uw kind willen hebben! Geeft u ze mee?                   hartstikke  bedankt!

Verder willen we u vragen voor een vakatelier, uw kind een schoenendoos te laten meebrengen. Elk kind heeft er echt een nodig. Gelukkig heeft u nog een week om er een te bemachtigen!             Mocht u er meer dan een beschikbaar hebben:   GRAAG!!

 

sep 11, 2017

2 Weken zijn we bezig! Wat is er al veel gebeurd! Inmiddels beginnen we allemaal (weer) aan elkaar te wennen.  Zoetjesaan krijgen we de slag weer te pakken en komen we allemaal weer in het ritme.

We hebben ook dit schooljaar weer extra ondersteuning bij de muzieklessen van juffrouw Mariëtte. Ze komt nu elke week op donderdagochtend, 3 kwartier! hartstikke fijn!

Juffrouw Cashley gaat voorlopig elke maandagochtend helpen met individuele reken- en leeshulp.

Het werktempo gaat al wat omhoog. Tijd om dus ook de vakinhouden onder de loup te nemen. Zes heerlijke weken achter de rug en er zakte hier en daar natuurlijk ook het een en ander weg.... Dat willen we graag weer gaan 'opkrikken'!  

Het zou heel fijn zijn als u de komende twee weken de tafels van 2,3,4 en 5 met uw kind stevig zou willen oefenen! Liever elke dag (op een vast momentje !) een kwartiertje dan één keer per week anderhalf uur. Vrijdag 22 september komt daar een overhoring (op papier) van.  Wie die voldoende maakt, kan verder gaan oefenen met de tafels van 6,7,8 en 9. Over een poosje worden die óók overhoord. Wie dan ook voldoende scoort krijgt zijn tafeldiploma! Nog niet klaar? Dan komen er nog herkansingen. Dus: zet hem op! Tijdens de overhoring gaan de genoemde tafelsommen door elkaar.

Tot slot: Enkele ouders hebben zich tot op heden niet ingetekend voor de portfoliogesprekken, of waren op de afgesproken tijd niet aanwezig. In de personeelskamer hangt de lijst voor 13 en 14 september. Graag alleen op de overgebleven tijdstippen invullen!

Het is fijn voor uw kind(eren) als er interesse is voor hun werk!