Groep 8 

 

jun 15, 2018

Wat een talent heeft deze groep, iedereen kon het!

Echt lekker genieten van de laatste weken in groep 8!

mei 16, 2018

Nu dat de eindcito achter de rug is en we lekker hebben kunnen genieten van de meivakantie, is het tijd om flink aan de slag te gaan met de musical.

We krijgen twee keer ondersteuning bij het acteerwerk van PodiumScool. Jessica kwam vandaag met de hele groep werken aan houding, maar ook aan accenten, articulatie en het inleven in de karakters.

Donderdag 31 mei komt ze nog een aantal scènes oefenen met de groep. En we hebben huiswerk:
- ABC: Waar komt je karakter vandaan voordat hij op het podium komt, wat komt hij doen en waar gaat hij weer heen als hij af gaat? Bedenk dit voor elke situatie waarbij je karakter op komt en het podium weer verlaat.
- Maak een karakterschets voor je rol. Wat zijn de hobbies, heeft hij/zij familie, wat is zijn humeur, talenten, lievelingskleur, huisdier, irritaties en passies, etc.

 

apr 20, 2018

Gisteren hebben de kinderen van groep 8 de laatste opgaven gemaakt van de adaptieve digitale eindtoets. Vanaf maandag werd er serieus en geconcentreerd door alle kinderen gewerkt. Complimenten voor groep 8 over de focus die de kinderen hadden en de motivatie die er was om het goed en serieus te maken. Heel erg fijn!

Nu zit het er dan eindelijk op. En dat hebben we gisteren natuurlijk gevierd.

 

apr 16, 2018

Vandaag zijn de kinderen van groep 8 gestart met de adaptieve eindtoets.

De kinderen hebben geconcentreerd gewerkt en hebben serieus aan de opdrachten gewerkt. De ochtend vloog voorbij, gaven de kinderen aan.

We gaan volle moed op naar de volgende dagen, die net zo rustig en geconcentreerd gaan verlopen denk ik!

apr 5, 2018

Afgelopen dinsdag zouden we bezoek krijgen van een schrijver, maar dat werd ineens onderbroken doordat een oude schoolvriend van de schrijver kwam opdagen. Hij deelde wat 'oud zeer' met ons. Er kwamen veel gevoelens boven en toen bleek dat alleen 'sorry' zeggen, niet altijd genoeg is om iets goed te maken.

Gelukkig werd alles uitgesproken en gingen de twee bezoekers weer als vrienden weg.

Een leuke en spontane les voor de groep in het verontschuldigen, maar vooral ook in het accepteren van de verontschuldiging van een ander.

Met dank aan Kwatta!

mrt 23, 2018

Omdat de eindcito dit jaar verspreid mag worden over twee weken, hebben we met de kinderen overlegd over de spreekbeurten die in die tweede week vallen. In overleg met de klas heb ik besloten de week na de meivakantie als uitloop te gebruiken.

Vandaag krijgen de kinderen de gelegenheid om opnieuw een datum te kiezen voor het geven van hun spreekbeurt. Uiteraard mogen zij ervoor kiezen om de datum zo te houden zoals deze oorspronkelijk gepland was. 

Het werkstuk moet door alle kinderen uiterlijk vrijdag 18 mei ingeleverd worden (dit mag ook eerder).

mrt 23, 2018

De kinderen werken met een agenda waarin alle toetsen, taken en bijzonderheden gepland staan. De bedoeling is dat ze deze nu actief gaan gebruiken. Ik ga er dus vanuit dat de onderstaande toetsen al thuis zijn doorgegeven. En dat alle kinderen al bezig zijn geweest met het leren van deze lesstof!

 

Woensdag 28 maart hebben de kinderen de ateliertoets voor biologie. Hiervoor hebben ze enkele weken geleden de samenvatting mee naar huis gekregen.

Woensdag 4 april is de topografie toets van Azië.

Woensdag 11 april is de Engelstoets voor song 5 (Galantis).

 

mrt 9, 2018

Hieronder staan de bijzonderheden voor maart en april op een rijtje.

Maart:

Donderdag 15 maart hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiedag
Donderdag 22 maart: Juf Rea
Donderdag 29 maart: Juf Rea

April:
Maandag 2 april: Vrije dag: Tweede Paasdag
Dinsdagmiddag 3 april: Technieklokaal met Meneer Roel
Vrijdag 6 april: Techniekwedstrijd

Dinsdagmiddag 10 april: Technieklokaal met Meneer Roel.
Donderdag 12 april: Juf Rea

1
6 t/m 20 april & 23 t/m 26 april: Digitale Adaptieve Eindtoets. We gaan er vanuit dat we in de tweede week maximaal de maandag en dinsdag nog nodig hebben om de toets af te krijgen.
Woensdag 25 april: Bombardementswandeling in Nijmegen
Vrijdag 27 april t/m zondag 13 mei: Meivakantie

mrt 9, 2018

Afgelopen zaterdag is Pien de voorleeskampioen van Wijchen geworden! 

We zijn ernorm trots op deze prestatie en wensen Pien veel succes aankomende woensdag in Tiel met de volgende ronde!

Hieronder kunt u het stukje lezen dat op WijchenNieuws.nl stond. 

feb 27, 2018

Vandaag hebben we al even mogen ervaren hoe het is om de centrale eindtoets digitaal te maken.

Volgende week nemen we de tijd om even goed hiervoor te gaan zitten en maken alle kinderen deze proeftoets volledig af. Hij bestaat uit 2 delen met in elk deel ongeveer 120 vragen. Behoorlijk wat dus. We gaan dan ook de afname steeds verdelen zodat de kinderen niet langer dan een uur met de toets bezig zijn.

Spannend? Best wel, maar ook leuk om te mogen oefenen en ervaren.

feb 22, 2018

Aanstaande zaterdag is voor de VO-scholen in onze regio de open dag. Zorg dat je gaat kijken naar de school/scholen waar je mogelijk naar toe wil!

Op deze dag kan het inschrijfformulier ingeleverd worden als je je definitieve keuze gemaakt hebt. Het gele blad is voor jouzelf en het voorste blad gaat naar de VO-school. Tot uiterlijk 5 maart kun je je nog aanmelden op een school (Merletcollege in Grave hanteert 7 maart als aanmelddatum)

 

Veel plezier!

 

Als je definitief weet waar je je gaat inschrijven of je hebt ingeschreven, laat je dit dan even aan mij (de juf) weten?

 

jan 25, 2018

Aankomende dinsdag (30 januari) heb ik een managementdag waarbij ik vervangen wordt. Er komt die ochtend een invaller in de klas. Die middag hebben de kinderen vrij i.v.m. een studiemiddag!

Juf Rea werkt in de groep op:
Donderdag 8 februari
Woensdag 21 februari
Donderdag 22 maart
Donderdag 29 maart

 

jan 25, 2018

De kinderen hebben het leerblad van Engels Song 4 meegekregen. Hierover krijgen ze op woensdag 7 februari de toets. Dit is weer eenzelfde toets als ze eerder gehad hebben. Het gaat hierbij om het leren van de woorden & zinnen, maar ook de grammatica toepassen van het vervoegen van de geleerde werkwoorden.

Voor topografie krijgen de kinderen vandaag het blad mee naar huis van Afrika. Ze krijgen een blad mee met de kaart erop en de goede antwoorden. Deze hebben ze op school ook (zelf ingevuld) zodat ze zowel thuis als op school kunnen oefenen. Deze toets is op woensdag 21 februari.  

jan 22, 2018

De kinderen van groep 8 kunnen zich kandidaat stellen voor de prins/prinsessen verkiezing. Hiervoor krijgen ze deze week tijd om hun campagne voor te bereiden. Samen met hun gevolg presenteren ze hun ideeën voor de school, mogen ze de klassen rond, posters maken & uiteindelijk een act doen om de kinderen te overtuigen van hun kracht als prins/prinses.

Op maandag 29 januari worden de verkiezingen gehouden en mogen de kinderen van groep 3 t/m 7 stemmen.

De kinderen zijn al laaiend enthousiast, dus we gaan er een geweldig feest van maken! 

jan 22, 2018

U kunt zich inschrijven voor de definitieve adviesgesprekken. 
Deze vinden plaats in week 5 & week 6.

 

dec 22, 2017
Group 8 wishes you all a merry Christmas
and a happy New Year!

 

 

dec 19, 2017
Hieronder vinden jullie de informatie over de krantenkring in groep 8. De kinderen krijgen deze informatie ook op papier mee naar huis.
dec 19, 2017

Hieronder vinden jullie de informatie met betrekking tot de tweede spreekbeurt en het werkstuk. Er is niet veel veranderd.

Wel moeten de kinderen per vraag, twee subvragen stellen & moeten ze iets doen met de feedback die ze ontvangen hebben op hun eerste werkstuk/spreekbeurt en boekbespreking.

De kinderen krijgen deze informatie vandaag op papier mee naar huis.

dec 19, 2017
Maandag kwam iemand van Tuinwereld in de klas om een voorlichting over vuurwerk te geven.
dec 19, 2017

Afgelopen week hebben we verkiezingen gehouden voor de leerlingenraad. We hadden veel candidaten en het was een spannende race met twee winnaars: Cas & Puck!

Gefeliciteerd Cas en Puck, we zijn benieuwd wat jullie samen met Tiara en Annelot in de leerlingenraad gaan betekenen voor de school!

dec 11, 2017

Kinderen die het fijn vinden, mogen sloffen , 'binnenschoenen' of andere schoenen meenemen voor in de klas.

Dan kunnen we de natte snowboots, e.d. in de gang of bij de verwarming in de klas laten staan. Zo houden we de klas en onze voeten lekker droog en warm!

dec 11, 2017

Woensdagavond 13 december van 18.30 - 19.30u is er een ouderavond voor de ouders en kinderen van groep 8. Op deze avond krijgt u uitleg over de afname van deze toets en wat het verschil is tussen deze eindtoets en de eindtoets die voorheen gebruikt werd.

U kunt zich aan- of afmelden via: cara.smeele@kansenkleur.nl

Wij hopen dat u er allemaal zal zijn met uw zoon/dochter!

dec 1, 2017

We hebben vandaag in groep 8 gezellig samen het sinterklaasfeest gevierd. Iedereen had zijn/haar best gedaan om een mooie en originele surprise en gedicht te maken. Bedankt jongens en meisjes (en soms ook papa's en mama's). Ook was het voor iedereen nog een verrassing van wie de surprise kwam. Knap dat het dit jaar zo goed geheim gehouden is!

Hieronder staat nog een gedicht dat Sint geschreven heeft voor de groep.

nov 28, 2017

De kinderen hebben vandaag een nieuw huiswerkboekje mee naar huis gekregen. Hierin staan steeds verschillende taken die de kinderen op dinsdag weer mee naar school moeten nemen.

Het huiswerk bestaat in principe uit:
1 blz. breinbrekers, 1 blz. taal/spelling en 1 blz. rekenen.
of
1 blz. breikbrekers, 1 taak begrijpend lezen

In principe zou het huiswerk binnen ongeveer een half uur gemaakt moeten kunnen worden. De breinbrekers zijn hierbij het minst belangrijke.

Het gaat tot nu toe erg goed met het onthouden van het huiswerk. Fijn dat u de kinderen hierbij helpt!

nov 28, 2017

Op maandag 11 december hebben de kinderen een toets voor biologie. De samenvatting is vandaag mee naar huis gegaan. We hebben samen de meest belangrijke zaken aangestreept uit de samenvatting.

Enige kennis vanuit de atelierlessen zelf zal ook gevraagd worden.

nov 27, 2017

We zijn vandaag bezig geweest met Ojee-Oké gedachten. Hieronder ligt het gedachtegoed van de Fixed en Growth Mindset (Carol Dweck). We hebben aan de hand van een aantal voorbeelden besproken wat deze gedachten zijn en wat je met een negatieve/vaste gedachte kan doen om deze om te zetten in een positieve gedachte.

Deze week gaan we op zoek naar deze gedachten bij onszelf. Stap 1 is het herkennen van de ojée gedachten en pas stap 2 is het op zoek gaan naar de passende oké gedachte. Op een grote rode en groene poster hangen de kinderen de ojee en oké gedachten die ze deze week tegenkomen.

Hierbij hoort ook het denken in mogelijkheden. Zie dat er niet één vaste oplossing is, maar dat er meerdere oplossingen voor hetzelfde probleem kunnen zijn. Hierbij hoort het symbool van de sleutelbos. Ik heb de kinderen gevraagd om een (oude) sleutel mee te nemen voor een gezamenlijke klassensleutelbos. Zou u met uw kind willen kijken of jullie een (oude) sleutel beschikbaar hebben? 

Het filmpje 'Soar' https://youtu.be/UUlaseGrkLc geeft zowel het idee van fixed en growth mindset als het denken in mogelijkheden mooi weer. We hebben dit filmpje in de klas ook gekeken.

nov 24, 2017

Een paar keer per week (het streven is elke dag) kiest een kind een 'goed voornemen' uit het doosje. Deze wordt aan de klas voorgelezen en hier komen we de volgende dag op terug. Vaak is dit een wijze les of een advies waar we allemaal iets aan hebben.

Ik zal besteffen dat je een ander pas kunt begrijpen wanneer je in zijn schoenen staat.

Als ik tegen de deur loop, geef ik hier de deur niet de schuld van.

nov 24, 2017

De Engelstoets van song 3 staat gepland op woensdag 20 december.

We besteden de komende weken extra aandacht aan de grammatica, met name het schrijven van werkwoorden. Dit gaf bij de afgelopen toets de nodige problemen.

De kinderen krijgen maandag het blad mee naar huis waarvan ze kunnen leren. Daarnaast krijgen ze ook het pakketje mee dat ze nodig hebben voor de toets van song 1,2,3 die op 10 januari gepland staat. Hierin wordt de kennis van song 1,2,3 getoetst en is er een spreek- en luistergedeelte.

nov 24, 2017

Elke woensdag komt in groep 8 het tosti-apparaat van de school en mogen de kinderen een lekkere tosti maken.

We hebben ook het apparaat van Sidney te leen op deze dagen zodat het bakken extra snel gaat. Super fijn!

nov 21, 2017

Vandaag hebben de kinderen in groep 6-7-8 lootjes getrokken voor de surprises op 1 december.

De brief van Sinterklaas die hier wat uitleg over geeft staat hieronder.

nov 21, 2017

Hallo,                                                                                                    

Ik ben Gijs Berends, 23 jaar en tweedejaars student aan de HAN-pabo in Nijmegen. Vanaf woensdag 15 november loop ik stage bij groep 8 van Cara Smeele. Mijn stagedagen zijn de woensdag en donderdag. Ik kijk er erg naar uit om stage te gaan lopen in deze groep! Mijn hobby’s zijn: sporten (hardlopen en fietsen), muziek luisteren, reizen en voetbal kijken.

Tot snel,

Gijs Berends

nov 20, 2017

Op woensdag 13 december hebben de kinderen de topografietoets van Zuid-Amerika. Zij hebben hiervoor op school een blad om van te leren en zij hebben ook een blad mee naar huis waarvan zij kunnen leren.

Aruba, Curacao en Bonaire moeten ze kennen, hierbij mogen ze ook de naam 'Benedenwindse Eilanden' leren.

nov 3, 2017

Hieronder vindt u de informatie voor het maken van het werkstuk en de spreekbeurt in groep 8. Dit pakketje krijgen de kinderen ook mee naar huis om zich goed te kunnen voorbereiden.

Het eerste werkstuk moet uiterlijk 21 december ingeleverd zijn. De kinderen hebben zich ingeschreven voor de spreekbeurt. Deze vinden plaats tussen 6 december en 21 december.

 

nov 3, 2017
Amy en Cara zullen de rest van het schooljaar zelf (met ondersteuning van vrijwilligers en stagiairs) het poweruur in groep 7 en 8 draaien. Zij willen dit extra uur meer gaan besteden aan het wegwerken van hiaten en inspelen op lesstof die door de dag heen extra aandacht vraagt.
nov 1, 2017

Morgen wordt er in groep 8 luizen-gekamd!

Zouden jullie de kinderen eraan willen herinneren dat ze geen gel in hun haren doen?

 

nov 1, 2017

In november nemen we in groep 8 de beginmeting van Cito af. Dit doen we nu zodat we deze resultaten mee kunnen nemen in het definitieve advies. Cito heeft aangepaste normen voor deze toetsen waarbij rekening gehouden wordt dat nog niet alle lesstof van groep 8 aan bod is geweest.

Onze planning:
Week 46 (13 t/m 17 november) - Werkwoordspelling (twee delen) + spelling (twee delen)
Week 47 (20 t/m 24 november) - Begrijpend lezen (twee delen) + rekenen (twee delen)
Week 48 (27 november t/m 1 december) - Rekenen (twee delen) + uitloopdagen
AVI en DMT wordt individueel bij de kinderen afgenomen in deze drie weken.

Elke dag wordt er één deel van een Citotoets afgenomen. We gebruiken uitloopmomenten om te zorgen dat de kinderen de toetsen af kunnen maken waar ze nog niet klaar mee waren. Het kan zijn dat we in week 49 nog tijd vrijmaken om de toetsen af te maken, dit is afhankelijk van de vordering vóór 1 december.

De toetsen worden op maandag t/m donderdag in de eigen groep afgenomen.

nov 1, 2017

We hebben de komende toetsen van Engels alvast gepland. De kinderen hebben het leerblad al mee naar huis genomen voor song 2.

Song 2 toetsen we op: woensdag 22 november.
Song 3 toetsen we op: woensdag 20 december.

De toets die gaat over song 1,2,3 (deze bevat ook een mondeling en een luisterdeel.) die vindt plaats op woensdag 10 januari. De betreffende lesstof krijgen de kinderen nog een keer mee naar huis om te leren (dus geen paniek als het blad van song 1 al weggegooid is). 

okt 27, 2017

Voor de komende periodes even de data waarop Juf Rea in groep 8 staat op een rijtje:

Woensdag 1 november
Woensdag 22 november
Donderdag 30 november

KERSTVAKANTIE

Woensdag 10 januari
Woensdag 17 januari
Donderdag 25 januari
Donderdag 8 februari

CARNAVALSVAKANTIE

okt 27, 2017

Maandagochtend 6 november mogen we naar de voostelling 'Later als je groot BAND' in 't Mozaïek.

We hebben erg veel zin in deze educatieve muzikale voorstelling! Later horen jullie hier nog meer over...

okt 12, 2017

Na de herfstvakantie starten we met de boekbesprekingen. Uw zoon/dochter moet zich hiervoor zelf inschrijven op de lijst in de klas.

De inhoud van de boekbespreking en waar deze aan moet voldoen staat hieronder.

okt 12, 2017

Wijchen, oktober 2017

 Beste kinderen uit groep 8,

Graag nodigen wij jou en je ouders uit voor een informatieavond over het Vormsel en wel op Donderdag 9 november a.s. van 19.30-20.30 uur op het parochiecentrum(Oosterweg 4) te Wijchen.

Tijdens deze avond krijgen jullie informatie over het vormsel, de voorbereidende bijeenkomsten en natuurlijk de vormselviering. Misschien twijfel je nog en wil je nog wat vragen stellen? Dat kan die avond. Alle kinderen, die de eerste communie hebben gedaan, en hun ouders uit Wijchen, Alverna, Hernen, Bergharen, Batenburg en Niftrik zijn uitgenodigd voor deze informatieavond.

We zien jullie graag op 9 november!

Hartelijke groeten,

Namens de werkgroep vormsel,

okt 11, 2017
De afgelopen dagen hebben de leerlingen van groep 7 en groep 8 de kans gehad om mee te doen met de eerste ronde van de voorleeswedstrijd.
okt 4, 2017
Ter gelegenheid van mijn verjaardag afgelopen weekend, heb ik vandaag in de klas een verjaardagsrekenles gegeven...
okt 4, 2017
In groep 8 komen er een aantal presentatievormen aan voor de kinderen. Hieronder leg ik uit welke vormen en in welke periode deze aan bod komen. Een verdere uitleg komt per onderdeel apart op de website te staan en krijgen de kinderen ook op  papier mee naar huis in de periode dat het speelt.
sep 28, 2017

Hieronder vindt u het tijdspad voor de gang van zaken in groep 8. Hierin staan de groep 8 specifieke zaken, met name gericht op de procedure naar het voortgezet onderwijs. Op onderstaande website staat alle informatie die u als ouder nodig hebt voor de overgang van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs (po-vo).

http://www.samenwerkingsverbandvo.nl/SWVVOROC/Home.aspx 

Het tijdspad met hierin alle open dagen, etc. is vanaf deze website ook te downloaden: http://www.samenwerkingsverbandvo.nl/SWVVOROC/OvergangPOVO/POVOprotocol.aspx

sep 25, 2017

De topografietoets van Noord-Amerika is op maandag 9 oktober. Het leerblad  hiervoor is al mee naar huis gegaan. Via ambrasoft is het mogelijk om online te oefenen.
Dit jaar leren de kinderen de topografie van de wereld!

De Engelstoets van song 1 vindt plaats op donderdag 26 oktober. Hiervoor leren de kinderen de words and phrases.
Na blok 1,2,3 is er een grotere toets waarin deze kennis opnieuw wordt getoetst, maar waarbij ook lezen, luisteren en spreken wordt getoetst. (Hiervoor is nog geen datum gepland).

 

 

sep 21, 2017

Gisteren hebben we met heel groep 8 deelgenomen aan het schoolzwemtoernooi.

 

 

sep 13, 2017
Twee weken na de herfstvakantie start op dinsdagmiddag 7 november  om 14.30 tot 16.00 uur de cursus: Bouw je eigen website!
Geheel gesponsord door Yoast uit Wijchen.
Deze wordt begeleid door een programmeur van Yoast.
 
De cursus bestaat uit vier lessen die worden gegeven bij het Junior Technovium Wijchen, Huissteden 1401, 6605HK, Wijchen.
Op  dinsdagmiddag 7, 14, 21 en 28 november van 14.30 tot 16.00 uur
 
Ben jij geinteresserd en gemotiveerd schrijf je dan snel in.
Dat kan vanaf nu op 
yoa.st/technovium
 
sep 6, 2017
Hieronde kunt u een rooster vinden waarop de vakken staan die door de week heen gegeven worden. Uiteraard wordt hier weleens vanaf geweken of omgeruild. In algemene zin staan rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen altijd in de ochtenden op het programma. In de middagen zijn het vooral de ateliers en de gymles.
sep 5, 2017

Vandaag is het eerste huiswerk mee naar huis gegeven. Elke week maken de kinderen twee bladzijdes uit het boekje. Dit schrijven ze zelf in hun agenda (die ze elke dag mee naar huis mogen nemen... dit moeten we nog inoefenen). Ook op de taak zelf kan de datum geschreven worden.

Elke dinsdag moet het huiswerk weer op school zijn. Het mag ook eerder. We streven er weer als groep naar dat de kinderen hier elke week aan denken. Toch is het fijn als u daar als ouder ook af en toe de kinderen aan herinnert of in steunt. Sommige kinderen kunnen het al zelfstandig, maar anderen hebben wekelijks hulp nodig.

Zou u alstublieft goed willen kijken voordat u boekjes weggooit? Vorig schooljaar heb ik behoorlijk wat boekjes moeten bijmaken, wat niet alleen kosten met zich meebracht maar ook veel tijd kostte. Mogelijk kunt u met uw kind een vaste plaats afspreken waar het huiswerk bewaard wordt, zodat het niet zomaar in de papierbak verdwijnt of kwijtraakt ergens op de slaapkamer van uw kind. :)

In dit boekje (tot net na de herfstvakantie) zit werkwoordspelling en rekenwerk. Na de herfstvakantie wordt het boekje weer aangepast en kunnen er andere vakgebieden aan bod komen.

Uiteraard wordt het huiswerk dit jaar ook aangevuld met leerwerk voor bijvoorbeeld: Engels, topografie en de ateliertoets. Er is nooit meer dan één leertoets op een dag. Het kan wel zijn dat een toets op dezelfde dag valt als een toets voor taal, spelling of rekenen.

sep 4, 2017

Afgelopen week hebben de kinderen voor elkaar een ansichtkaart geschreven.

 

 

sep 1, 2017

Veel kinderen zijn deze vakantie op reis geweest, binnen Nederland, binnen Europa en zelfs daarbuiten. We hebben onze bestemmingen van de zomervakantie en andere vakanties op de wereldkaart weergegeven.

In het rood ziet u de bestemmingen van afgelopen zomer en in het paars de bestemmingen van voorgaande vakanties (ook die van de juf).

Leuk om te zien toch? En interessant om in de atlas op te zoeken waar iets ligt en dan op een blinde kaart dezelfde plek te vinden.. waarbij iemand dacht dat hij in Canada was geweest... maar het eigenlijk toch Turkije was. :)

 

aug 30, 2017

Elke woensdagmiddag hebben de kinderen een uur extra les i.v.m. het totale aantal lesuren van groep 1 t/m 8. Dit houdt in dat de kinderen van groep 7 en 8 op deze dag om 15.00u uit zijn. Dit loopt tot aan de meivakantie, na de meivakantie hebben de kinderen genoeg uren gemaakt en zijn ze om 14.00u uit.

Tijdens dit uur besteden we aan verschillende vakgebieden aandacht. De inhoud van het poweruur is afwisselend: topografie, eindcito oefenen, begrijpend lezen, woordenschat, werkwoordspelling en rekenen.

Dr kinderen worden in drie groepen verdeeld. Twee leerkrachten en één of twee studenten begeleiden de kinderen op deze momenten.

Het is handig als de kinderen op de woensdag extra drinken en mogelijk een tussendoortje meenemen naar school.

aug 28, 2017

Beste ouders,

Graag wil ik hier een paar praktische zaken behandelen voor de start van het schooljaar. Binnenkort zal de informatie die specifiek voor groep 8 van belang is, ook op de website geplaatst worden.

Gym
Op maandagmiddag gaan we naar de gym. Dit doen we op de fiets. De kinderen mogen om 14.00u vanuit de Arcus alleen naar huis. Mocht uw kind niet alleen naar huis mogen, dan kunt u dit bij mij melden. Hij/zij kan dan met de leerkracht van groep 7 en 8 mee naar school fietsen.
Geen gymspullen = niet meegymmen. De kinderen blijven dan op school in een andere klas tot 14.00u.

Vakantiefoto
Het is leuk als de kinderen deze week een vakantiefoto meenemen/opsturen. Zo kunnen we deze op het smartboard laten zien terwijl ze een uitgebreid verslag doen over hun vakantie. (op een USB-stick of mailen naar: cara.smeele@kansenkleur.nl)
Vandaag hebben we al kort gehoord waar de kinderen zijn geweest, een highlight en soms een bijzonderheid die niet zo fijn was. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat alle kinderen hun vakantieverhaal kunnen doen waarbij ze alle aandacht van de klas krijgen. Met een foto (maximaal 5) blijft de aandacht van de groep er beter bij en krijgen we een beter beeld van waar ze zijn geweest.

Vervanging door juf ReaJuf Rea vervangt ongeveer 20x juf Cara in de groep. Dit vindt plaats op de woensdag of donderdag en zal per maand bekendgemaakt worden (i.v.m. wisselingen).  Soms zijn deze dagen geklusterd i.v.m. de opleiding die juf Rea doet.
Juf Cara is op deze dagen wel op school en voert andere werkzaamheden binnen het managementteam uit en als gedragsspecialist.
Dagen dat juf Rea in de klas is in augstus/september:
Donderdag 31 augsustus
Woensdag 13 september
Donderdag 21 september
Donderdag 28 september