jul 14, 2016

Workshop Short Movie


Altijd al willen vliegen door de lucht? Of aan een flatgebouw hangen? Hoe doen ze dat toch in die films? Dat gaan we samen ontdekken in deze super toffe workshop door Sarah Kuipers van Tiki Koko DigiLab. Ervaring met filmen, monteren of acteren is niet nodig, plezier staat centraal! Woensdag 10 augustus 10.00 – 12.30 uur. De Bibliotheek Wijchen. Voor kinderen van 8 – 12 jaar, € 9,50 per persoon. Opgeven via www.bibliotheek-wijchen.nl/agenda/workshop-short-movie-.html

In groepjes (max. 4 kinderen per groep) wordt een filmgenre gekozen. Bijvoorbeeld western, stomme film, griezelfilm, actiefilm of misschien wel een lachfilm.

Bij dit gekozen genre wordt een kort verhaal geschreven. Als de groep het verhaal een aantal keer gerepeteerd heeft, gaan we ons verkleden om een echte acteur/actrice te worden.

Met een tablet wordt het verhaal gefilmd. Voor elk genre zijn er een aantal green screen clips aanwezig op de tablet. De groep kiest zelf welke scène ze voor het green screen willen filmen. Na het filmen is er ruimte voor een korte pauze.

En nu het spannende gedeelte: de videobeelden terugkijken en ze knippen en plakken (monteren) zodat er een echte stoere film ontstaat die je zelf met je groepje gemaakt hebt.

De gemaakte film krijg je per mail toegestuurd, maar we kijken ze natuurlijk ook op het grote scherm in de bibliotheek.

Voor deze workshop hebben we minimaal 8 deelnemers nodig om het door te laten gaan. Het maximaal aantal deelnemers is 16.