okt 4, 2017

Van sprookjes naar griezelen


Half september zijn we gestart met het thema Sprookjes, mythen en sagen.De kinderen zijn al op allerlei manieren met sprookjes bezig geweest; verhalen, toneelstukjes, poppenkast, kralenplanken, verven,verkleden als sneeuwwitje en roodkapje, in de bouwhoek kastelen bouwen, etc, etc. Het is een dankbaar thema bij kleuters; ze zijn erg betrokken. 

 

Vandaag hebben we met de hele school een openingsactiviteit van de kinderboekenweek met het thema 'Griezelen Gruwelijk eng' in de aula gehad. We hebben samen het themalied Gruwelijk eng van Kinderen voor kinderen gezongen en daarop gedanst. Ook werden er gedichten voorgelezen en juf Ilse las een stukje uit een 'eng' boek voor. 

 

Daarna hadden enkele kinderen in de klas op een zelfgemaakt podium van blokken ook een optreden van datzelfde lied.

De themahoek in de klas is inmiddels al mooi ingericht met boeken, heksen, spinnen en spinnewebben.De kinderen mogen natuurlijk spullen van thuis meenemen.