okt 23, 2017

Groot dictee Wijchen – de kinderen van de groepen 5 en 6 dagen u uit!


We zijn op zoek naar ouders, die de uitdaging 'correcte spelling' aandurven.

Dit jaar vindt er weer een Groot Dictee Wijchen plaats. Dit wordt georganiseerd in een samenwerking tussen de gemeente, de bibliotheek, de Lions Wijchen, Het Maaswaal college en Kans en Kleur. Het evenement vindt één keer per twee jaar plaats en is dit jaar op woensdag 15 november.

Voor het Kinderdictee doen de groepen 5 en 6 van alle scholen in Wijchen mee. Op 1 november vindt de voorronde in de klas plaats en van elke groep 5 of 6 mag de winnaar naar de finale. Deze finale is op 15 november in de ochtend op het Maaswaal College.

Het doel van het kinderdictee is om de kinderen te laten ervaren dat een dictee maken en met spelling bezig zijn ook heel leuk kan zijn. We hopen daarmee te bereiken dat het spellingsbewustzijn bij de kinderen wordt vergroot.

U als ouder kunt op woensdagavond natuurlijk meedoen met het Groot Dictee Wijchen. Hoe mooi is het om de strijd met uw kind aan te gaan. Wie scoort meer woorden goed?

De kinderen van groep 5 en 6 dagen u uit…!

Wanneer u mee doet met het dictee, sponsort u het goede doel. Dat is deze keer de Spacebus van André Kuipers. Aan het eind van 2017 staat de lancering gepland van de duurzame Space Bus. In de Space Bus kunnen schoolkinderen virtueel ervaren hoe het is om onze aarde te zien vanuit de ruimte. Ze zien dan hoe kwetsbaar de aarde is en dat we goed voor haar moeten zorgen. De Space Bus gaat in 2018 gratis langs scholen rijden. Zie ook https://andrekuipers.com/space-bus/ .

U vindt meer informatie over het dictee op www.grootdicteewijchen.nl. Daar kunt u zich ook aanmelden.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl