nov 13, 2017

Bijdrage van Annelies de Jager, schoolverpleegkundige GGD Gelderland-Zuid


Lekker in beweging!

Voldoende beweging is goed voor het gewicht en de conditie van je kind. Een goede conditie zorgt bijvoorbeeld voor een betere weerstand. Doordat kinderen bewegen, trainen ze de armspieren, beenspieren én ook de hartspier. Ook het ademhalingssysteem en bloedsomloop verbeteren door te bewegen.

Hoeveel beweging hebben kinderen nodig?
Voor kinderen geldt het advies dat zij dagelijks minimaal een uur matig intensieve beweging nodig hebben. Bijvoorbeeld door buiten te spelen of door naar school te fietsen en te wandelen. Daarnaast hebben zij twee tot drie keer per week intensieve beweging nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gymlessen op school of sporten bij een vereniging.

Buiten spelen
Bij buiten spelen bewegen kinderen meer doordat ze de vrijheid en de ruimte hebben. Buitenlucht is ook nog eens gezond. Lekker naar buiten gaan, is dus veel beter dan binnen tv-kijken of achter de computer. Door buiten te spelen of te sporten leren ze ook andere kinderen kennen. Meer lezen over dit onderwerp? Kijk dan op onze website bij Jeugd en Opvoeden.

Nuttige websites:

  • 30minutenbewegen.nl
  • Allesoversport.nl
  • Jeugdsportfonds.nl

Groei!
In onze nieuwsbrief Groei! vind je betrouwbare informatie over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van kinderen: onderwerpen die aansluiten op de leeftijd van je kind. Benieuwd? Meld je aan via onze website: www.ggdgelderlandzuid.nl/jeugdenopvoeden/opgroeien-en-opvoeden/nieuwsbrief-groei/.

Misschien heb je meer vragen over bovenstaand onderwerp? Kom gerust bij mij langs. Ik ben er voor allerlei vragen over de groei, ontwikkeling en gezondheid van je kind. Bijvoorbeeld over bedplassen, gezonde voeding of advies over de sociaal-emotionele

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl