nov 21, 2017

Sinterklaasfeest in groep 8


Vandaag hebben de kinderen in groep 6-7-8 lootjes getrokken voor de surprises op 1 december.

De brief van Sinterklaas die hier wat uitleg over geeft staat hieronder.

Brief van de Sint voor groep 6, 7 en 8

 

Beste ouders en kinderen van de Viersprong,

We zijn weer fijn in Nederland en zijn ons aan het voorbereiden op het feest dat komen gaat. Omdat wij niet voldoende tijd hebben om voor alle kinderen, klein en groot, pakjes te maken vragen wij de kinderen van de bovenbouw, zo heet dat geloof ik, zelf een surprise (een soort pakje) te maken. Nee, nee, niet voor jezelf, maar voor een klasgenootje.

Sinterklaas stelt voor dat er lootjes worden getrokken zodat ieder kind weet voor wie hij of zij een surprise zal maken. Een surprise is een ”aangekleed” pakje over bijvoorbeeld een hobby of leuke eigenschap van jouw klasgenoot. Hierbij stop je een leuk zelfgemaakt gedichtje waarin je iets over die persoon of over het cadeautje kan schrijven.

Cadeautjes kosten geld en daarom krijgen jullie van de Sint een envelop mee naar huis waarin €2,50 zit. Dit geld is nodig om een cadeautje te kopen. Het cadeau mag dus niet duurder zijn maar ook niet goedkoper.

Op vrijdag 1 december neem je je surprise (met het cadeau erin) ingepakt mee naar school. Je kunt het in een grote zak doen of met inpakpapier inpakken. Zorg wel dat aan de buitenkant te vinden is voor wie het is.

Adios ,
De Sint en speciale groeten van mijn Pieten.