nov 23, 2017

Nieuws bibliotheek Wijchen


Er ligt een rijk aanbod in de bibliotheek op onze kinderen te wachten...

Kom je schoentje zetten en krijg een Schoenboekje
Vanaf maandag 20 november kunnen kinderen tot 8 jaar een vouwschoen halen in de bibliotheek. Thuis zetten ze de vouwschoen in elkaar en versieren hem zo mooi mogelijk. Dan leveren ze de schoen weer in bij de bibliotheek (op de Jeugdafdeling). Sinterklaas stopt het Schoenboekje in de schoen dat opgehaald kan worden vanaf 1 december. En hoewel Sinterklaas een heel grote boot heeft, is de ruimte toch beperkt. Wees er dus snel bij, want op = op.

En op woensdag 29 november is het weer Het Heerlijk Voorleesavondje. Ouders, lees op deze avond uw kinderen minimaal 15 minuten voor. Want met voorlezen helpt u uw kind vooruit op het gebied van lees- en leerprestaties.

PIETENGYM door Plezier in bewegen
De Pieten kwamen nogal slaperig aan in Wijchen. Dat kwam door de thee van de SabotagePiet, maar ook omdat hun conditie niet heel erg goed was. Daarom hebben ze met Sinterklaas afgesproken dat ze veel moeten sporten om gezond en in conditie te blijven. Peuters en kleuters tot en met 6 jaar kunnen in de bibliotheek meedoen met deze Pietengym. Maartje Jolijn van Plezier in Bewegen geeft deze beweegactiviteit op de Vloer van de bibliotheek. Aan het eind krijgen de deelnemers een Gezond Pietendiploma.
Maandag 27 november van 14:30 – 16:30 uur. Toegang gratis en opgeven is niet nodig.

Sinterklaasverhalen voorlezen
Van 20 november tot en met december wordt er iedere werkdag (maandag tot en met vrijdag) een Sinterklaasverhaal voorgelezen voor kinderen tot en met 7 jaar. Het voorlezen vindt plaats van 15:30-16:00 uur op de Jeugdafdeling in Wijchen.

Pietenoefeningen
De conditie van de Pieten moet natuurlijk op peil blijven in de drukke sinterklaastijd. Daarom moeten ze verschillende oefeningen doen. Zoals lopen over een smalle lijn (om goed over het dak te kunnen lopen), glijden van een glijbaan (om goed van het dak te kunnen glijden), pakjes gooien (om goed pakjes in de schoorsteen te kunnen mikken). Deze, en andere oefeningen, kunnen kinderen tussen 20 november en 5 december op de Jeugdafdeling in de bibliotheek doen. Rondom de Pietenkamer zijn deze activiteiten te vinden.

Pietenkamer
De Pieten hebben hun eet- en slaapgelegenheid weer ingericht in het Werkatelier op de Jeugdafdeling van de bibliotheek. Daar slapen ze in het groooote bed, eten (gezonde) dingen aan de eettafel en doen ze hun oefeningen om hun conditie op peil te houden. Kom langs om te kijken hoe ze slapen, wat ze eten. Verkleed je als Piet en doe de oefeningen.

Met vriendelijke groet,

Martin Bergsma • Domeinspecialist Jeugd en Onderwijs • Combinatiefunctionaris Literaire Vorming en Mediawijsheid
Werkdagen: Dinsdag, Woensdag, Donderdag en Vrijdag

Campuslaan 8 • 6602 HX Wijchen
Tel: 024 641 71 44 • 06 40 95 37 59
martin.bergsma@bibliotheek-wijchen.nl
www.bibliotheek-wijchen.nl
Twitter: @biebwijchen
Facebook: debibliotheekwijchen

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl