dec 5, 2017

Vooraankondiging stakingsactie 12 december


Vandaag, op dinsdag 5 december 2017, voert het PO-front overleg met minister Slob. Als dit overleg onvoldoende oplevert zullen de vakbonden voor dinsdag 12 december 2017 een stakingsactie uitroepen.

Geachte ouders/verzorgers

Het PO-front dat wordt gevormd door actiegroep POinActie, onderwijsvakbonden en PO-raad, heeft nieuwe acties aangekondigd in het primair onderwijs.

Vandaag, op dinsdag 5 december 2017, voert het PO-front overleg met minister Slob. Als dit overleg onvoldoende oplevert zullen de vakbonden voor dinsdag 12 december 2017 een stakingsactie uitroepen.

Op onze school hebben alle medewerkers aangegeven mee te doen aan de stakingsacties als het overleg onvoldoende oplevert. Dit betekent dat, als de uitkomst van het overleg op 5 december 2017 onvoldoende is, er 12 december 2017 geen lessen zijn en dat uw kind(eren) de school die dag ook niet kan bezoeken. De school zorgt niet voor opvang van uw kind. U kunt op 12 december 2017 op eigen kosten terecht bij De eerste stap voor kinderopvang. Wij zullen u na 5 december 2017 hier definitief over berichten.

Het bestuur van Kans & Kleur erkent het recht van onze medewerkers om te staken en zij steunt met veel andere schoolbesturen in Nederland de acties van het PO-front. Wij willen goed onderwijs voor leerlingen: we willen het optimale uit de leerlingen halen. Dat begint bij de kwaliteit van leraren. Het is van belang dat er voldoende goed personeel beschikbaar blijft maar een lerarentekort dreigt. Om het tij te keren is een eerlijk salaris en minder werkdruk voor leraren in het basisonderwijs nodig.

Wij beseffen dat deze actie voor u als ouders en verzorgers vervelend kan zijn maar vragen u ook om begrip.

 

Met vriendelijke groet,

 Carlina van den Heuvel

Directeur KBS De Viersprong

 

 

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl