jan 11, 2018

Vandaag opening thema: "Weer en Klimaten"


In de komende 12 weken staat dit thema contraal. We starten aankomende vrijdag met de nieuwe ronde keuze-ateliers. Ook de kleuters gaan werken met een keuze-atelier. Zij starten op woensdagmiddag.

Wat fijn dat we opnieuw gebruik mogen maken van uw hulp.

We kunnen altijd hulp gebruiken. Ook incidenteel. Dus kom gerust als u nog een middag kunt komen helpen.

Het programma voor de groepen 1-2:

  • Kleuterdans
  • Boetseren
  • Sport
  • Koken
  • Voorlezen  
  • Spelletjes
  • Proefjes

Het programma vrijdagmiddag ateliers groep 3 t/m 8:

  • 1e ronde: 12-01-2018, 19-01-2018, 26-01-2018, 02-02-2018
  • 2e ronde: 23-02-2018, 02-03-2018, 09-03-2018, 16-03-2018
  • 3e ronde: 23-03-2018, 30-03-2018, 06-04-2018, 13-04-2018 (afsluiting).

Keuze-atelier magnetisme, meneer Jeroen (groep 3-8):

In het keuze-atelier over magnetisme leer je wat magnetisme is en hoe het werkt. We bekijken welke invloed magnetisme op de aarde heeft en op het weer.      

Heeft magnetisme invloed op gezondheid? Tot slot leer je het een en ander over elektromagneten. Natuurlijk doen we hier en daar ook proefjes met magneten.   En... gaan we er zelf een maken! 

Techniek atelier groep 7 en 8, juffrouw Cara en juffrouw Amy (groep 7 en 8)

De leerlingen die hier voor kiezen, blijven 3 ronde bij dit atelier! Techniekwedstrijd Wijchen vrijdag 6 april 2018.   Er is weer een techniekwedstrijd voor alle basisscholen in Wijchen. De afsluiting is op vrijdag 6 april in de Olympic Hal, Nieuweweg 203. De uitdaging dit jaar: Tijd voor een nieuw attractiepark in Wijchen. Duurzaam, vernieuwend en veilig. De periode om met de wedstrijd bezig te zijn ligt elk jaar tussen carnaval en Pasen, maar het is natuurlijk mogelijk om al eerder dan februari/maart met dit thema aan de gang te gaan. Onze wethouder Paul Loermans zal het officiële startsein geven met een schriftelijke uitnodiging aan alle kinderen van groep 7 en 8 om een ontwerp te maken voor het nieuwe attractiepark. Het is de bedoeling dat niet alleen een attractie wordt ontworpen maar een heel park. Met de hele groep/school kun je daar aan werken. Je kunt ook denken aan: aan parkeerplaatsen, toiletten, afvalbakken, afvalverwerking eetgelegenheden enz.  Alles wat bij een attractiepark hoort.

Sport: winter- en zomerspelen    Lieke  (groep 3 t/m 8)

 

Tijdens het thema ‘weer en klimaat’ gaan we bij het sportatelier aan de slag met de zomer- en winterspelen.
Denk aan sporten zoals ijshockey, ski-estafette, beachvolleybal, atletiek, badminton, basketbal, honkbal, voetbal en touwtrekken.
De sportspellen vinden plaats in Arcus. Het is fijn als je sportkleding- en schoenen meeneemt.

 

Keuze atelier Annette - Sporter van gips (groep 3 t/m 8)

Altijd al een beeldje van gipsverband willen maken? Dan is dit atelier voor jou een uitdaging. Je begint eerst met ijzerdraad. Met dit ijzerdraad maak je een geraamte. Dan ga je aan de slag met papier-maché. Hiermee maak je het lijf om het geraamte. Daarna ga je het beeldje afwerken met gipsverband. Zo krijg je een mooi stevig beeldje en is je sporter klaar.

Kunst & kunstgeschiedenis - De verschillende seizoenen schilderen met meneer Berry (groep 3 t/m 8)

We kunnen bijvoorbeeld ‘het kasteel van Wijchen’ schilderen in de lente, in de zomer, in de herfst en in de winter. Hetzelfde kasteel, maar toch zo anders. Denk aan een prachtige zomerdag, maar denk ook aan een geweldig dreigende lucht bij storm. Na 4 lessen heb je een vier-luik geschilderd. Heb je thuis een oude blouse of schilder schort? Neem deze dan mee.

Koken: Seizoensgebonden koken. Zoals stamppotten maken. Met hulpouders en vrijwilligers.(groep 3 t/m 8)

In dit atelier kunnen ook leerlingen deelnemen die glutenvrij moeten koken! Tijdens deze ateliers gaan we elke week een ander menu maken. We gebruiken uitsluitend de groente, die nu beschikbaar is in de groentetuin. Denk aan boerenkool. Uit elke groep kunnen twee kinderen deelnemen.

 Allemaal weer veel plezier toegewenst!

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl