mrt 9, 2018

Voorleeskampioen van Wijchen


Afgelopen zaterdag is Pien de voorleeskampioen van Wijchen geworden! 

We zijn ernorm trots op deze prestatie en wensen Pien veel succes aankomende woensdag in Tiel met de volgende ronde!

Hieronder kunt u het stukje lezen dat op WijchenNieuws.nl stond. 

Pien Reuvers van basisschool De Viersprong uit Wijchen heeft zaterdagmiddag de Wijchense voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Wijchen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal  Wijchen vertegenwoordigen in de Regionale finale op 14 maart in Tiel. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2018. Ze heeft de eerste stappen al gezet.

De 6  kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Terwijl Koen Logtens van Hakoena het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henry Verharen gesproken.

Pien Reuvers las een fragment voor uit het boek Mr Stink van David Walliams. De jury vond dat ze helemaal in het boek gekropen was en dat ook liet zien voor het publiek. Pien was als eerste aan de beurt en legde de lat meteen al erg hoog. Ze las voor met een natuurlijke rust, mooie stem en fijne intonatie. Het publiek luisterde muisstil. Pien krijgt een uur coaching door Koen Logtens cadeau om nog beter voorbereid aan de Gelderse halve finale op 14 maart zal gaan deelnemen.

De andere voorlezers waren: Sophie Smits (De Speelhoeve), Dries Kocken (Wingerd Bergharen), Leon Bardoel (Antoniusschool Alverna), Ellen Poos (‘t Palet) en Merel van Haren (Roncalli Balgoij). De jury bestond uit Henry Verharen (docent Nederlands Maaswaal College), Julia Arnscheidt (medewerker Publieksteam de Bibliotheek Wijchen) en Corine van Dijk (Radiomaker, stemacteur).