jun 21, 2018

Schoolroute is begin nieuwe schooljaar omgedraaid


In onderstaande geef ik vooral informatie over de 'waarom vraag' en het proces wat tot deze maateregel heeft geleid. U kunt in de komende nieuwsbrieven meer informatie verwachten over 'hoe' we dit gaan aanpakken.

Waarom doen we dit?

We hebben, samen met verschillende ouders, zorg over de veiligheid van onze kinderen.

Tijdens het wegbrengen en ophalen zien we auto's elkaar tegemoet rijden.

De ene chauffeur geeft aan dat de schoolroute een adviesroute is, maar de wettelijke voorrang tegen de schoolroute in loopt, dus voorrang heeft.

De andere chauffeur geeft aan dat de school adviseert om de schoolroute te gebruiken, en begrijpt niet waarom de andere de 'wet' boven het advies van de school laat gelden.

Dat gaf gedoe! En vooral onveilgie situaties voor onze kinderen.

Verder zien we geparkeerde auto's, op plaatsen waar we dat niet wensen!

Voor kinderen is het oversteken en het fietsen tussen de geparkeerde auto's, geïrriteerde automobilisten over bovenstaande waarden en normen, onveilig.

Moeder Cynthia heeft samen met directeur Carlina, Veilig Verkeer Nederland en De Gemeente Wijchen, bovenstaande situatie besproken en alle opties in kaart laten brengen. Er hebben obersvaties plaatsgevonden, om het gedrag van ouders en kinderen in kaart te brengen.

Vervolgens zijn we gaan nadenken. We nemen u mee in de opties die we hebben besproken.

Het instelling van een éénrichtingsweg of een tijdelijk verbod parkeren, was geen optie. Parkeerplaatsen realiseren binnen de wijk is geen optie.

We kunnen wel de schoolroute omdraaien, waardoor zowel de wetelijke voorrangsregels en het advies schoolroute elkaar niet langer tegenspreken. Ook doen we dit, om ouders naar het Europaplein te leiden, zodat de geparkeerde auto's geen onveilige situaties voor kinderen blijft opleveren (en geen irritaties in de buurt, onder buurtbewoners).

Verder adviseert Veilig Verkeer Nederland aan ouders om als opvoeders voor de kinderen juist geen situaties te vermijden, warin je de kinderen leert hoe je veilig moet oversteken. Het is veilig voor onze kinderen, als u op het Europaplein parkeert, leert aan kinderen hoe zij veilig moeten oversteken en een klein stukje gezellig met hen loopt.

U kunt nog meer berichten over het 'hoe' van ons verwachten.

In de hoop u voldoende te hebben geïnformeerd,

Directeur Carlina van den Heuvel

 

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl