aug 14, 2018

Welkom in groep 7


Welkom in groep 7!

Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van de zomervakantie en heeft iedereen weer zin om te beginnen! Ik wel in elk geval!

Hieronder staan wat praktische zaken die belangrijk zijn in groep 7. Uiteraard zal ik ze in de groep nog bespreken met de kinderen.

Juf & meester:Op maandag zal Meneer Roel lesgeven in groep 7. Hij is hierbij verantwoordelijk voor de gang van zaken op de maandag. Specifieke vragen over deze dag kunt u aan Meneer Roel stellen.

Op dinsdag t/m vrijdag sta ik (juf Cara) voor de klas. Voor alle vragen/opmerkingen over de ontwikkeling van uw kind, kunt u bij mij terecht. Hiervoor kunt u een afspraak maken via e-mail: cara.smeele@kansenkleur.nl of u kunt even langskomen.

Voor korte mededelingen kunt u ook een mailtje sturen. Ik lees niet elke ochtend mijn mail voor schooltijd. Afmelden/ziekmelden o.i.d. dus graag telefonisch doen. Een tandartsafspraak o.i.d. kunt u via mail melden (graag ruim van te voren).  

Rooster:
Ik zal het globale rooster van groep 7 op de website plaatsen.
De kinderen hebben op maandagmiddag gym. Dit houdt in dat ze hun gymspullen mee naar school moeten nemen. Geen gymspullen = geen gymles. Uw zoon/dochter blijft dan op school onder begeleiding van een andere leerkracht.

Agenda:
De kinderen krijgen allemaal een agenda van school. Deze mogen ze in de eerste schoolweek mooi versieren om er een persoonlijke draai aan te geven. De kinderen leren dit jaar hoe ze hun agenda kunnen gebruiken voor het bijhouden van afspraken. Het plannen doen we vooralsnog aan de hand van de weektaak.

Huiswerk:
De kinderen krijgen 1x per week op woensdag huiswerk mee naar huis om te maken. Dit zijn verschillende soorten taken. Elke week wordt dit huiswerk besproken en/of nagekeken.
Mocht uw zoon/dochter het huiswerk een tweede keer vergeten zijn, dan wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

Het voortgezet onderwijs:
In februari zijn er voorlopige adviesgesprekken. Deze komen op de kalender te staan. Eind februari is de open dag op veel VO-scholen. Hierover volgt later nog meer informatie.