aug 20, 2018

Start van het schooljaar


We zijn weer lekker gestart in groep 5, dus even deze praktische informatie.

 

 

 

 

De komende zes weken besteden we elke week aandacht aan één van de Gouden Schoolregels. Deze week staat: ‘Ik heb aandacht voor mijzelf, ik maak mijn eigen positieve keuzes en ik denk na voordat ik iets doe’ centraal. We zijn al gestart met het bedenken van overeenkomsten en verschillen die ieder van ons met iemand uit de klas heeft.

Elke dag doen de kinderen de laatste paar minuten van de dag een taak om er gezamenlijk voor te zorgen dat de klas netjes blijft. Iedere week wisselen we van taak zodat iedereen alle taken een keertje doet. Een paar van de taken zijn: vloer vegen, kapstok controleren, computers uitzetten, krukken opruimen, bord vegen, etc. Op deze manier zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor de klas en zorgen we er dus ook samen voor dat het netjes blijft. 

Op woensdag hebben we gym. Het is fijn als de kinderen deze dag al hun gymspullen meenemen. We lopen gezamenlijk naar de Arcus. Heeft uw kind fysieke klachten of beperkingen waar tijdens de gymles rekening mee gehouden moet houden, dan hoor ik het graag van te voren.

In week 37 en 38 staan de portfoliogesprekken, waar het kind bij aanwezig is, weer op het programma. Ik ga de gesprekken op een aantal middagen in week 37 en 38 voeren. U kunt zich binnenkort voor het gesprek inschrijven op een lijst. U krijgt nog te horen van mij vanaf wanneer dit mogelijk is.  

Binnenkort beginnen we met de boekenkring. U krijgt nog te horen van mij vanaf wanneer en hoe het mogelijk is om uw kind in te schrijven. Verderop in het jaar gaan we ook aan de slag met spreekbeurten en boekbesprekingen. Meer informatie vindt u ook binnenkort onder het bijbehorende kopje op de website onder groep 5.

Er zijn vast nog veel meer dingen waar ik u van op de hoogte moet stellen, maar dat komt allemaal in de komende weken. Veel informatie zal ook te vinden zijn op de website van de Viersprong, want regelmatig zal ik iets plaatsen op de website onder de pagina van groep 5. Voor alle vragen/opmerkingen over de ontwikkeling van uw kind, kunt u bij mij terecht. Hiervoor kunt u een afspraak maken via e-mail: amy.barrett@kansenkleur.nl of u kunt even langskomen.

Voor korte mededelingen kunt u ook een mailtje sturen. Ik lees niet elke ochtend mijn mail voor schooltijd. Afmelden/ziekmelden o.i.d. dus graag telefonisch doen. Een tandartsafspraak o.i.d. kunt u via mail melden (graag ruim van te voren). 

Nu wil ik jullie alleen nog laten weten dat ik al enorm geniet van deze leuke groep en dat ik veel zin heb om dit jaar met deze geweldige kinderen te mogen werken!

Met vriendelijke groet,

Amy Barrett