sep 3, 2018

Bijeenkomst 03-09-2018


Wat leuk dat we weer begonnen zijn. Dit jaar zitten we in de ict-ruimte en zijn de bijeenkomsten op maandagochtend tijdens de weken dat er ateliers zijn in de groepen. 

We hebben kennisgemaakt met elkaar door middel van het werkblad: Find a Friend. Een leuke werkvorm waarbij de kinderen door de ruimte mogen bewegen. Iedereen die ze tegenkomen krijgt een 'High five'. Vervolgens stel je een vraag: houd je van lezen? Heb je een jonger zusje? Is het antwoord 'ja', dan vul je die naam in op het blad. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk namen verzamelt en zo ook nog eens iets leert over je groepsgenoten. Voor ons was het nog extra moeilijk doordat het formulier in het Engels was. Maar het is ons gelukt!

Voor het thema communicatie hebben we een mindmap gemaakt (deze wordt nog in het groot opgehangen in de ICT-ruimte zodat we deze steeds kunnen aanvullen). We hebben ook de meegebrachte voorwerpen besproken.

En we hebben gekeken naar onze persoonlijke leerdoelen voor de komende periode.

Als afsluiting hebben we het associatiespel gespeeld. Ik noem een woord en gooi een zachte bal naar iemand. Diegene reageert door het eerste woord te noemen waar hij/zij aan denkt en gooit de bal weer verder. Zo gaat de bal de hele groep door.

Voor volgende week is er geen huiswerk!