sep 6, 2018

Terugblik informatieavond


Fijn dat er veel ouders/verzorgers zijn gekomen.

We kijken terug op een zinvolle avond.

Het was niet fijn dat er storing zat tussen de laptop van onze gastspreker en onze apparatuur. Gelukkig bleef het publiek geduldig wachten. Dank hiervoor.

De filmpjes van de kinderen, waarin wij onze sociale en pedagogische aanpak uitleggen, sprak boekdelen. Deze filmpjes kunnen we niet delen via de nieuwsbrief. Voor ouders die meer over de aanpak van Fides willen weten, kunnen op school het boekje van Fides voor ouders komen inzien, of kunnen dit boekje voor €15,00 kopen.

De presentatie van Henk de Visser kunnen we eveneens niet via een schrijven delen. Dat moet je zien en horen. Zijn uitleg en presentatie kunnen we niet in woorden omzetten. Dat is net zoals een theater voorstelling.

Wat we wel kunnen vertellen is dat we onze verslaglegging naar ouders willen verbeteren. Welke kinderen kunnen nog meer leren over zelfvertrouwen en weerbaarheid? Welk symbool past hier goed bij? Het team zal zich hierover gaan buigen, zodat u en uw kind beter weet wat hij/zij nog zou kunnen leren. Dan kunnen we samen zoeken naar de beste aanpak.

Want op het terrein van opvoeden bent u expert als ouder. U heeft vooral de taak om uw kind (-eren) op te voeden. Thuis leren de kinderen onder andere dat zij moeten wachten, dat zij niet lang achter een beeldscherm mogen zitten, beleefd moeten zijn, alles moeten leren eten, dat uw kind (-eren) zich gerust mogen vervelen en heeft u samen fijne gesprekken en lol. Op school is de leerkracht expert vanuit zijn professionele rol. Samen coachen we het kind, waarbij u vooral de rol als opvoeder moet blijven behouden.

Ouders die door omstandigheden niet zijn gekomen, hebben zich vaak afgemeld. Dat stellen we zeer op prijs.

Vanmorgen sprak een ouder me aan over de informatieavond. Tijdens de stroringen was het haar opgevallen dat we als team zo zichtbaar samen optrekken. En dat is zo! Wat fijn dat deze ouder ons voorziet van feedback.

Mocht je ons ook willen voorzien van inzichten, dan graag!

Dank, Carlina van den Heuvel

Directeur KBS De Viersprong

 

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl