okt 3, 2018

School fruit en groente gratis van 12-11 t/m 19 april 2019


Goed nieuws! Onze school is één van de 3008 basisscholen die dit schooljaar mag meedoen aan het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma.

Van 12 november 2018 t/m 19 april 2019 ontvangt uw school drie gratis porties groente en fruit per leerling per week.

Leverancier & schoolfruitovereenkomst

Een leverancier komt wekelijks de levering groente en fruit op onze school brengen.

Leverdag

In week 45 (week 14 november november) ontvangt u bericht op welke dag u elke week de levering groente en fruit zal ontvangen.
Houd er rekening mee dat de eerste paar leverweken nodig zijn om de logistieke route langs alle scholen goed lopend te maken.
Uw leverancier doet zijn uiterste best om volgens afspraak te leveren, maar heeft tijd nodig om het proces goed op de rit te krijgen.

En daarna verloopt het uit ervaring prima.

Welke kansen biedt dit voor de kinderen, maar zeker ook voor U als ouders/verzorgers?

1. Uw kind gaat fruit en groente eten, wat thuis echt niet gegeten wordt!

Uit ervaring weten we dat de groepsdruk de kinderen motiveert om dingen te gaan proeven, die zij thuis niet eten. En we weten uit onderzoek dat na 10 keer proeven de smaak is ontwikkeld om fruit of groente ta gaan eten, die zij thuis nog niet eten. Om dit te kunnen bereiken hebben we uw samenwerking nodig. Geef u kinderen in deze tijd geen ander fruit of groente mee.

2. Het is financieel aantrekkelijk

Drie keer gratis fruit of groente! Hoe fijn is dat.

3. Kinderen krijgen een gezonde hoeveelheid groente of fruit

We geven onze kinderen vaak teveel eten. Of teveel gezoet eten. Ik refereer even naar onze eigen jeugdjaren. Wij kregen als hapje rond 10.00 uur alleen water, melk of karnemelk. Verder niets. Het overgewicht onder kinderen is op dit moment zorgelijk groot. Hiervoor verwijzen wij naar onderzoekingen vanuit de GGD. Wist u dat wij uit liefde voor onze kinderen wij onze kinderen vaak teveel laten eten, of ongezond drinken meegeven? Water is veel gezonder dan alle aantrekkelijke drinkvarianten die wij kopen. En drie kleine snoeptomaatjes is voldoende als hapje tussendoor.

 

Kinderen die niet mee kunnen/mogen doen aan bovenstaand gratis fruit en groente programma:

Mocht uw kind door omstandigheden niet mee kunnen doen, dan weten we dat vast via de dieetlijst. Bij twijfel kunt u tegen de tijd dat we starten uw leerkracht informeren. We vertellen altijd in de groep welke kinderen niet meedoen, en waarom niet. Dat vinden we belangrijk voor de groep als geheel.

Vriendelijke groet, Carlina van den Heuvel

Directeur KBS De Viersprong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl