dec 13, 2018

Inkijk vergaderingen en intervisie


Hoe zorgen we samen voor de kwaliteit van onderwijs binnen het team?

Een inkijkje in onze opzet vergaderingen-intervisie.

Voordat we starten, zijn de doelen voor de vergadering op kennis, vaardigheden en inzicht uitgewerkt. De focus is vooraf bepaald.

We starten daarna met een inspiratie, of korte kennisoverdracht.

Vervolgens kijken we naar de kinderen in de groep. Wat weten we? Welke resultaten zijn beschikbaar? Wat hebben we geobserveerd? Besproken met kinderen en/of ouders? 

Op basis van alle gegevens gaan we in ons werkdocument een planning maken voor de komende periode van ongeveer 6 weken.

In deze planning staat opgenomen welke instructie we geven. Wat we doen voor de verkorte instructiegroep en wat we doen voor de verlengde instructiegroep? Hoeveel instructie heeft elke groep nodig van de leerkracht en hoe kan ik dat in de praktijk realiseren, terwijl ik vooral ook tijd moet vrijmaken voor individuele hulp.

Daarnaast trainen we het team om steeds meer op maat vanuit leerlijnen een individueel aanbod voor leerlingen te realiseren. Dit aanbod kan vervolgens in de weektaak en in het portfolio van het kind worden opgenomen. Stap voor stap worden we hier sterker in.

Alle experts binnen het team (rekenspecialist, taalspecialist, hoogbegaafdheidsspecialist, gedragsspecialist, veiligheidsspecialist, intern begeleider en directeur) kijken en denken mee. Zo zetten we onze stappen concreet richting gepersonaliseerd werken. Gelukkig zijn alle kinderen anders, en heeft ook uw kind recht op onze aandacht!

En wat zien we dan in de klas? Dan zien we kinderen met rode wangen van plezier en betrokkenheid, want dat is wat we willen!

Hartelijke groet, Carlina van den Heuvel

Directeur KBS De Viersprong

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl