dec 14, 2018

Ouderbrief Lijn 3 thema 6


Wij starten nu met thema 6. Het zesde thema van Lijn 3 heet 'Het is feest!' Dit thema gaat over het vieren van allerlei soorten feesten.

Wij starten nu met thema 6. Het zesde thema van Lijn 3 heet 'Het is feest!' Dit thema gaat over het vieren van allerlei soorten feesten. De volgende vragen komen aan bod:

  • Wat zet je op een verlanglijstje?

  • Wat zit er in snoep?

  • Wat zet je op een uitnodiging?

  • Hoe maak je cadeaupapier?

  • Hoe reageer je als je een cadeau krijgt waar je niet blij mee bent?

  • Hoe sterk is een ballon?

Toetsen van de leesontwikkeling

Na thema 6 nemen we opnieuw een toets af bij alle kinderen om te kijken hoe het met de leesontwikkeling van de kinderen gaat. Dat doen we in een toetsboek en met een mondelinge (CITO)-toets. Met deze toetsen krijgen we een nog beter beeld van hoe uw kind leest en welke letters het eventueel nog niet beheerst. Een leestoets kan niet goed of fout worden gemaakt. Daar gaat het niet om. Om onnodige spanning te voorkomen, leggen we de kinderen uit dat een toets niet heel anders is dan het normale werken in de klas.

Na thema 6 kijken we opnieuw of de niveau-indeling van de kinderen nog klopt. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Spelletje om thuis te spelen: zoek de letter

Uw kind kent nu alle letters. Die letters kom je overal tegen. Dit spelletje speel je bijvoorbeeld onderweg in de auto. Spreek samen een bepaalde letter af. Bijvoorbeeld: we zoeken naar de letter ‘b’. Wie vindt de letter het vaakst in de omgeving, bijvoorbeeld op borden langs de weg?