feb 12, 2019

Ouderbrief Lijn 3


Wij starten nu met thema 8 van Lijn 3: De schat. Het gaat over grote en kleine schatten, vondsten en de waarde van schatten.

Wij starten nu met thema 8 van Lijn 3: De schat. Het gaat over grote en kleine schatten, vondsten en de waarde van schatten. Jonge kinderen verzamelen en bewaren zelf vaak hun eigen 'schatten': steentjes, muntjes, enzovoort. Ook schatkaarten spreken tot de verbeelding.

We zoeken in dit thema antwoord op de volgende vragen:

  • · Waaraan zie je dat een munt zeldzaam is?
  • · Wat doe je als je een zeldzame munt vindt?
  • · Hoe kun je een munt van 5 cent schoonmaken?
  • · Hoe kom je erachter of papiergeld echt is?
  • · Wat doe je als je een echte schat vindt?
  • · Hoe richt je een tentoonstelling in?

Lezen met plezier

Lezen is leuk! We vinden het belangrijk dat uw kind met plezier leest. Ook thuis kunt u uw kind stimuleren om zo veel mogelijk te lezen. Er zijn in de bibliotheek geschikte boeken voor elk leesniveau. Vindt uw kind het moeilijk om een boek te kiezen? Vraag de leerkracht om tips. Probeer erachter te komen wat uw kind leuk vindt: houdt het van verhalen of juist van informatieve teksten? Zijn er onderwerpen die uw kind speciaal boeien? Laat het kind zelf ontdekken wat het leuk vindt. Kijk ook eens naar moppenboeken of strips. Het geeft niet als een boek qua leesniveau iets te moeilijk of makkelijk is. Zolang uw kind met plezier leest, is het goed. Veel leesplezier!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Spelletje om thuis te spelen: Geheimschrift 

Maak geheimschrift: in alle woorden ontbreken de klinkers. Probeer samen woorden en zinnen te ontsleutelen. Dus wat staat hier: D  kp wl wtr?