mei 16, 2019

Thema: reizen door de tijd


Tijdens dit project werken de kinderen aan hun eigen onderzoeksvraag rondom het thema: Reizen door de tijd. Hierdoor is er weinig (niets) op de website komen te staan. 

Hiervoor hebben ze een keuze gemaakt uit een tijdvak, een gebeurtenis uit de geschiedenis of een interessant persoon. Na een brainstormsessie zijn ze aan de slag gegaan met het formuleren van een goede onderzoeksvraag (geen opzoekvraag). Ieder kind (of tweetal) werkt aan hun eigen vraag en is daarbij eigenaar van zijn eigen leerproces. 

Aan de hand van de feedback uit de eerste periode (die ook in het portfolio/rapport zat) hebben ze hun persoonlijke doelen aangescherpt zodat ze hiermee verder konden. Elke week reflecteren we hierop en stellen we waar nodig, de doelen bij. 

Vorige week hebben alle kinderen hun voorlopige onderzoeksvraag (en antwoord) gepresenteerd. Nu hebben ze nog twee weken (21 mei en 4 juni) om aan de feedback te werken en de puntjes op de i te zetten. In de derde week 11 juni geven ze de 'echte' presentatie. Op 18 juni sluiten we samen de periode af.