jun 23, 2019

Hitte. Welke maatregelen treft de school?


Het is belangrijk om in de komende dagen alle tips goed te volgen betreft de extreme warmte. Welke maatregelen hebben wij getroffen?
 1. Tijdens het buitenspelen kinderen in de schaduw laten spelen en slechts maximaal 15 minuten mogen zij spelen in de zon.
 2. Zonnebrand mag worden gebruikt, een flacon staat in de keuken klaar. We verwachten van alle ouders dat zij dit thuis al hebben gedaan. Want als alle kinderen zich nog moeten insmeren, dan is de pauze inmiddels voorbij. Maar mocht dat om redenen niet zijn gebeurd, dan kan uw kind dat bij de meester/juf aangeven. 
 3. In het weekend zijn er nieuwe waaiers ingekocht. Deze blijven de hele avond en nacht draaien, zodat De Viersprong koel blijft. 
 4. In alle klassen waarin de temperatuur flink oploopt, plaatsen wij een waaier. 
 5. Kinderen worden tussentijds verplicht om meer te drinken.
 6. Mocht een leerling verschijnselen van oververhitting vertonen, dan nemen wij direct maatregelen. Het kan zijn dat we u vragen uw kind op te komen halen. Veiligheid staat voorop. 
 7. Wij volgen de tips vanuit de GGD betreft de extreme temperatuur.
 8. Alle groepen in de bovenbouw moeten de ruimte verlaten, zodra de temperatuur teveel oploopt in dit lokaal. Het is sprake van, als de zon op deze lokalen gaat schijnen. Elke middag is er een mogelijkheid om naar de ruimte beneden uit te wijken. Elke maandagmiddag en woensdagmiddag kunnen we tevens gebruik maken van de Arcus. 
 9. De lessen over duurzaamheid deze week (groepen 5 t/m 8) zullen buiten plaatsvinden. Deze lessen worden onder het afdak en de bomen gegeven. Dus zeker niet in de felle zon!

Wat kunt u als ouders doen?

 1. Zorgen dat u voldoende drinken meegeeft aan uw kind. Het meenemen van extra drinken in een koeltasje met koelelement is prettig. 
 2. Uw kind graag thuis alvast insmeren met zonnebrand, Bij voorkeur een hoge beschermgraad.
 3. De deur van De Viersprong sluiten, nadat u door de deur bent gekomen. 

Tot slot wil ik u laten weten dat wij geluk hebben met ons gebouw. In tegenstelling tot nieuwe scholen, hebben wij een oud gebouw die niet zo snel opwarmt. 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl