jun 26, 2019

Bezichtiging eindresultaat project duurzaamheid


vrijdag 28 juni vanaf 13.45u

Half januari van dit schooljaar kwam een gedeputeerde van de provincie Gelderland naar onze school. De Viersprong had bij de provincie een prijs gewonnen omdat kinderen vanuit het keuze-atelier koken zich hadden afgevraagd waarom er toch zo veel plastic verpakkingsmateriaal gebruikt wordt in winkels. Onze school wilde op die vraag dieper ingaan.
De gedeputeerde wilde met eigen ogen zien, hoe De Viersprong aan dit probleem aandacht schenkt.

Een deel van de gewonnen prijs bestond uit samenwerking met een kunstenaar die ideeën voor het vraagstuk concreet vorm ging geven. Deze week hebben de groepen  5 t/m 8 het project onder leiding van kunstenaar Alphons Ter Avest echt uitgewerkt. 

Elke groep heeft een onderdeel van een 'alternatieve keuken' in elkaar geknutseld om uit te proberen of we op andere dan de gebruikelijke manieren, groenten kunnen laten groeien, kunnen bewaren en kunnen bereiden. En welke rol kan plastic verpakkingsmateriaal daar nog in hebben?

Behalve allemaal heel enthousiaste kinderen, is het resultaat is erg leuk geworden en dat willen we u zeker niet onthouden...

Vrijdagmiddag, als de totale opstelling van de keuken klaar is, bent u uitgenodigd om uw kind(eren) om 13.45u bij hun klas op te halen en met hen het eindresultaat te gaan bekijken. 

De kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen u precies vertellen wat ze gedaan hebben en wat het idee achter  hun opstelling is.

Kinderen die niet door hun ouders/verzorgers uit de klassen worden opgehaald, blijven gewoon tot 14.00u in de eigen klassen.

 

Wat ons uniek maakt:

Uniek
  • Talent-ateliers
  • De leerlingenraad
  • Ons anti pesten beleid
  • Engelse lessen
  • Kurzweil dyslexie software
  • Passend Onderwijs
  • Inzet van alle vrijwilligers

Bekijk hier ons filmpje:

Open dagen

Schooljaar 2017-2018

Elke laatste vrijdag van de maand kunt u tussen 13.30 uur en 14.00 uur de school komen bezoeken.

 


Agenda

agenda
8 juli 2019 tot 16 augustus 2019
vakantie
Zomervakantie
16 augustus 2019 00:00 tot
23:59
algemeen
Verjaardag Juf Laurie
22 september 2019
algemeen
Verjaardag juf Carlina
1 oktober 2019
algemeen
Verjaardag Juf Cara
10 oktober 2019 00:00 tot
23:59
algemeen
Verjaardag Juf Sonja

nadebel