jun 26, 2019

Bezichtiging eindresultaat project duurzaamheid


vrijdag 28 juni vanaf 13.45u

Half januari van dit schooljaar kwam een gedeputeerde van de provincie Gelderland naar onze school. De Viersprong had bij de provincie een prijs gewonnen omdat kinderen vanuit het keuze-atelier koken zich hadden afgevraagd waarom er toch zo veel plastic verpakkingsmateriaal gebruikt wordt in winkels. Onze school wilde op die vraag dieper ingaan.
De gedeputeerde wilde met eigen ogen zien, hoe De Viersprong aan dit probleem aandacht schenkt.

Een deel van de gewonnen prijs bestond uit samenwerking met een kunstenaar die ideeën voor het vraagstuk concreet vorm ging geven. Deze week hebben de groepen  5 t/m 8 het project onder leiding van kunstenaar Alphons Ter Avest echt uitgewerkt. 

Elke groep heeft een onderdeel van een 'alternatieve keuken' in elkaar geknutseld om uit te proberen of we op andere dan de gebruikelijke manieren, groenten kunnen laten groeien, kunnen bewaren en kunnen bereiden. En welke rol kan plastic verpakkingsmateriaal daar nog in hebben?

Behalve allemaal heel enthousiaste kinderen, is het resultaat is erg leuk geworden en dat willen we u zeker niet onthouden...

Vrijdagmiddag, als de totale opstelling van de keuken klaar is, bent u uitgenodigd om uw kind(eren) om 13.45u bij hun klas op te halen en met hen het eindresultaat te gaan bekijken. 

De kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen u precies vertellen wat ze gedaan hebben en wat het idee achter  hun opstelling is.

Kinderen die niet door hun ouders/verzorgers uit de klassen worden opgehaald, blijven gewoon tot 14.00u in de eigen klassen.

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl