okt 3, 2019

Informatieavond


Op donderdag 24 oktober vindt van 19:30 - 21:00 uur de informatieavond plaats. Deze informatieavond gaat over de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen.

Om deze avond niet in herhaling te vallen willen we graag dat u op de hoogte bent van de symbolen van Fides die we op school gebruiken. Hieronder kunt u deze symbolen vinden met een korte uitleg. Lees ze nog even door voor de informatieavond (ook als u ze al eens heeft gehoord is het handig als u ze nog eens heeft bekeken). 

Het wordt dus een avond met nieuwe inzichten en informatie en geen herhaling van de voorgaande jaren!

Fides symbolen

Ballon = zelfvertrouwen
De ballon zetten we in om kinderen te leren wat zelfvertrouwen is en het belang van een goede houding en uitstraling te laten zien en te leren.  

Domino = groepsproces
Waar mensen bij elkaar zijn hebben we te maken met groepsprocessen en kan de domino vallen. Met de domino kun je kinderen goed het verschil laten zien tussen een proces starten, meedoen of eruit stappen. 

Sleutelbos = denken in mogelijkheden
We zouden een probleem kunnen zien als een gesloten deur. Om de deur te openen heb je een passende sleutel nodig. Als je een bos vol sleutels hebt en je weet niet welke de goede is, dan zit er niets anders op dan te proberen (door te zetten), net zo lang tot je de goede hebt. Je begint met de ‘grote sleutel’, ik geloof in mezelf! Daarna probeer je de andere sleutels.  

100% = zelfacceptatie
In de natuur is er niets voor niets. Ik ook niet, want ik ben deel van die natuur… dus ben ik  goed zoals ik ben… gewoon… omdat ik er ben! 100% gaat over accepteren van jezelf met je ‘plussen’ en ‘minnen’. 

Oké-ojee gedachte = gedachtes
Ons gedrag wordt erg bepaald door wat we denken. Maar wat denken we en waaróm denken we zo? Denken we wel ‘gezond’? Met de ‘ojee’ en ‘oké’ gedachte proberen we duidelijk te maken hoe je een positievere omgang kunt verkrijgen met jezelf en de ander. 

Rugzak  = bagage
De rugzak zet je in om kinderen duidelijk te maken dat je eigen gedrag en dat van anderen ergens vandaan komt. Je leert ermee naar jezelf te kijken en naar de ander. Anders gezegd: je leert wat je bij jezelf kunt zoeken, wat jouw aandeel is, en wat je bij de ander kunt laten, waar jij geen direct aandeel in hebt. Je leert je rugzak leeg te maken door te praten!  

Matroesjka  = voelen
Van pijnlijke momenten en moeilijke situaties kunnen we veel leren. Maar is het nodig om me alles aan te trekken wat me overkomt? Wij denken van niet. Welke dingen hoeven me diep van binnen te raken, wil ik er iets mee doen, wil ik er iets van leren? Welke dingen hoeven me juist niet diep van binnen te raken (loslaten) wil ik er iets mee kunnen?

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl