aug 29, 2019

Praktische zaken in groep 1-2 B


Beste ouders/verzorgers,

We hebben voor u hieronder de praktische zaken beschreven die belangrijk zijn in groep 1-2 B.

De verdeling van de leerkrachten.

Juf Marian werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Juf Ellen werkt op woensdag. 

Communicatie.

Voor alle vragen/opmerkingen over de ontwikkeling van uw kind, kunt bij juf Marian en juf Ellen terecht. Hiervoor kunt u een afspraak maken via de e-mail: marian.rutten@kansenkleur.nl en ellen.vonk@kansenkleur.nl.

Juf Marian voert de oudergesprekken.

U bent uiteraard ook welkom om even langs te komen om een afspraak te maken of even met uw kind in de klas te kijken. Bij voorkeur om 14.00 uur.
Voor korte mededelingen kunt u ook een mailtje sturen. Wij lezen deze niet altijd voor schooltijd.
Afmelden en ziek melden graag telefonisch voor 8.30 uur. 

Contactouders groep 1-2 B:

Dit jaar zijn Deborah (moeder van Norah) en Bianca (moeder van Liv Wouters) en Nienke (moeder van Faas) onze groepscontactouders. Zij zorgen ervoor dat alle ouders via de groepsapp op de hoogte gehouden worden over hulp bij vieringen, uitleen van boeken, excursies, etc. Wanneer u nog niet in deze groepsapp zit, kunt u even met één van hen contact opnemen.

Gym:

Wij gymmen op school in het speellokaal. Hiervoor mogen de kinderen een paar gymschoenen meenemen voorzien van naam en deze in de bak in de klas naast de deur stoppen. 

Wanneer het buiten slecht weer is gaan wij ook gymmen.  

Fruit, lunch en drinken: 

Geef uw kind niet te veel fruit, brood of drinken mee. Het is belangrijk dat uw kind alles goed op kan eten en drinken. Dan kunnen we er samen voor zorgen dat ze allemaal voldoende eten en drinken, binnen de 30 minuten. Tijdens de ochtendpauze mogen de kinderen alleen fruit/groente eten (geen koeken, etc.) met een beker water of sap (geen pakjes drinken).

Verjaardag:

Uw kind mag wanneer hij/zij jarig is de verjaardag samen met u vieren in de klas. De verjaardag begint om 8.30 uur en eindigt rond 9.15 uur. Natuurlijk hoort daar een traktatie bij. Wij stimuleren gezonde traktaties. In de klas hebben we op dit moment één kind die geen varkensvlees mag. Verder zijn er nog geen kinderen met allergieën. Er mogen helaas geen foto’s of filmpjes gemaakt worden tijdens de verjaardag, mits u alleen van uw eigen kind een foto maakt. 
Het is fijn als u zelf even met ons een afspraak maakt wanneer uw kind zijn/haar verjaardag wil vieren. 

Algemene opmerkingen.

-Elke maandagochtend hangt er naast de deur een nieuwe ‘deze week’. Daar staan alle belangrijke punten van die week op.
-Wanneer uw kind gebruik maakt van de BSO kunt u even zijn/haar naam op het schema schrijven dat ook naast de deur hangt. Wanneer hier iets in verandert horen wij het graag.

-10 minuten voor tijd mogen de kinderen naar binnen komen. We willen graag dat de binnenkomst en het afscheid in de hal vlot verloopt. Wij zijn er op dat moment voor het kind en willen hen ook het liefst alle aandacht geven bij binnenkomst.
We willen dan ook écht om 8:30 uur beginnen.
Het is fijn als uw kind voor schooltijd thuis even naar het toilet gaat.

-Wij vragen u om op een vaste plek, om 14.00 uur, op het schoolplein op uw kind te wachten. Dan kunnen wij goed zien of alle kinderen opgehaald worden en houden we aan de straat een veilige situatie. 

Samen hopen wij er een mooi jaar van te maken.

Met vriendelijke groet, 

Juf Ellen en Juf Marian