feb 17, 2020

Allemaal naar buiten!


Winter! Saai of leuk? Iedereen heeft daar zo zijn eigen mening over.

IJs- en sneeuwpret zijn natuurlijk ideale ingrediënten voor veel buitenspeelplezier voor kinderen én volwassenen. Maar aangezien deze winter ons niet veel meer brengt dan regen, wind en soms wat hagel, blijven veel kinderen binnen achter hun computer of tablet zitten. En dat is jammer, want ook nu is er van alles te beleven en te doen buiten.

Een echte favoriet blijft boompje klimmen. In de winter is dit extra leuk omdat er geen bladeren in de weg zitten en je daardoor kunt genieten van een mooi uitzicht. Vooral eikenbomen met lage takken, zijn heel leuk om in te klimmen. Een gebied waar je deze veel vindt in Wijchen, is de Valendries.

 Ben je van plan om tijdens een gezellige wandeling met je zoon en/of dochter de uitdaging aan te gaan om te gaan boomkimmen; dan hierbij een paar belangrijke Struin-tips:

  • Check of takken niet dood zijn.
  • Check hoe glad de stam is.
  • Check altijd samen even hoe de ondergrond eruitziet. Liggen er stenen of veel takken, haal deze dan weg. Mocht je vallen, dan heb je minder kans om ongelukkig terecht te komen.
  • Ga niet staan op een tak met een smallere omtrek dan je eigen pols.
  • Bekijk de motorische vaardigheden van je zoon of dochter. Waar kun jij als ouder hem of haar bij helpen of stimuleren?
  • Zoek voor kleinere kinderen een omgevallen boom. Hierdoor beperk je de hoogte, maar kunnen ze wel ervaren hoe het is om balans te houden.
  • Laat kinderen vanaf 7 jaar buiten het zicht niet hoger klimmen dan 2,5 meter (dat is ongeveer jouw lengte + de lengte van je arm). Op deze manier kun je je zoon of dochter altijd nog een reikende hand te steken, mochten ze er niet meer uit durven.

We hopen dat deze tips een uitnodiging zijn voor veel buiten plezier in de winter. Wilt jouw zoon of dochter ook meer ontdekken van de natuur en samen met andere kinderen lekker buiten spelen? Struin biedt op maandag, dinsdag en donderdag BSO aan voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Voor meer informatie of een keertje mee spelen, bel gerust met Struin Wijchen:

06-46271478.

 

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl