mei 13, 2020

Herstart onderwijs. Hoe gaat het?


Ten eerste gewoonweg kippenvel om eindelijk de kinderen weer te kunnnen zien. Wat zijn we blij!

De leerkrachten, maar ook het ambulant personeel genieten van de kinderen. En wat hebben de kinderen elkaar en de leerkrachten gemist! Zo leuk en belangrijk om elkaar weer te kunnen treffen.

 

Leerkrachten heb ik zien stralen van geluk, om weer 'echt te mogen beginnen'. 

Vanuit de ouderraad lag er een leuk presentje voor de medewerkers en de kinderen klaar. Wat ontzettend lief en attent. Dat ontroert tijdens deze spannende start voor iedereen. Dank hiervoor.

Er zijn ook uitzonderingen. Kinderen die juist hebben gemerkt dat individuele aandacht en rust thuis heel erg goed voor hen werkt. Dat is ook een belangrijk inzicht. 

Maar de meeste kinderen hebben liever een ouder die geen dubbelrol vervuld, en zijn heel graag weer op school. En daar genieten wij van! 

De meeste ouders maken goed gebruik van de kiss and drive zone. En soms blijven ouders iets langer staan, omdat de kinderen van amper 4 jaar ook erg jong zijn om zomaar over te dragen. Maar wat doen jullie dit goed ouders! 

De schoolroute is nog niet met de borden gemarkeerd. De Gemeente Wijchen helpt ons met het ophangen van de borden. Daar is helaas enige vertraging in gekomen.

Persoonlijk maak ik me wel wat zorgen over het halen en brengen. Er maken meerdere ouders geen gebruik van ons advies om de schoolroute te volgen. Of dit nou te voet, per fiets of in de auto is. Dat betekent dat ouders/verzorgers ervoor kiezen om de kortere route voorrang te geven, in plaats van het naleven van ons dringend advies i.v.m. de veiligheid.

Ik hoop dat zodra de borden er hangen, ouders/verzorgers en kinderen zich meer bewust zijn van het gevaar voor de ander, of zichzelf. Ik zal dit punt in de MR bespreken.

Over het algemeen alleen maar tevredenheid.

Binnen in de school is er een duidelijke route en kinderen houden zich goed aan de afspraken. Grappig om te horen is het feit dat kinderen nu snel weer zo 'gewoon mogelijk' willen werken. 

En we laten ons verwonderen. Kinderen zijn gegroeid. Ze hebben ieder een andere ontwikkeling doorgemaakt. Sommige hebben hard gewerkt aan het thuiswerk, en hebben genoten van de hulp van u als ouders/verzorgers. Kinderen uit de groepen 1-2 zijn gegroeid in de woordenschat. Andere kinderen hebben gezien hoe bezorgd u thuis bent, en heeft het werken soms een prettige afleiding gegeven. Het verschil is toegenomen. En dat mag. Zowel sociaal emotioneel, als inhoudelijk laten we ons verwonderen over de ontwikkeling en zoeken in de komende weken naar het best passende pad voor het vervolg. 

Na de volgende persconferentie weten we weer beter waar we in de komende weken aan toe zijn.  

Dank! We waarderen uw inzet. Ook nu moet u nog deels de kinderen thuis begeleiden. En we zien op het plein dat u wel degelijk uw inzet toont om op anderhalve meter van elkaar te wachten. Maar ook om snel te vertrekken, zodat we de ruimte aan elkaar kunnen geven.

Vriendelijke groet, Carlina van den Heuvel

Directeur KBS De Viersprong

 

 

 

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl