sep 23, 2020

Kinderboekenweek 2020.


EN TOEN?

Tijdens de Kinderboekenweek® 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid.

Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken! Ook op de Viersprong geven we onze aandacht aan de Kinderboekenweek. Want wij vinden het belangrijk om extra tijd voor het lezen en het genieten van verhalen en boeken over te dragen aan onze leerlingen.

PROGRAMMA OP DE VIERSPRONG.

Op woensdag 30 september zullen de groepen 3 t/m 8 live de opening van de Kinderboekenweek volgen in de klas.

Tijdens de opening is ook de uitreiking van de gouden griffel (mooiste boek) en het gouden penseel (mooist geïllustreerde boek). 

Iedere klas zal deze week verrast worden met mooie boeken en er zullen lessen/activiteiten gegeven worden die aansluiten bij de Kinderboekenweek.

Griffels en penselen per klas.

Ook dit jaar gaan we op zoek naar onze eigen griffels en penselen winnaars. Wie schrijft het mooiste/beste verhaal en wie tekent de mooiste illustratie? We dagen jullie uit! In iedere klas zullen de griffels en penselen worden uitgereikt aan de schrijf- en tekentalenten. 

Voorleeswedstrijd in groep 7 en 8.

Op de Viersprong hebben we vele leestalenten. In de groepen 7 en 8 zal de voorleeswedstrijd worden gehouden. De lezer kiest een boek/verhaal naar keuze en leest hier op z'n mooist uit voor. Uit de wedstrijd zal een schoolwinnaar uitkomen. 

Wat kunt u thuis doen?

De Kinderboekenweek vindt niet alleen plaats op school. Breng een bezoek aan een boekwinkel of de Bibliotheek. Er zijn tal van activiteiten te beleven in deze periode. 

Gun uw kind het plezier in lezen en het genieten van een goed verhaal of mooi boek!

 

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

Het Kinderboekenweekgeschenk® 2020 wordt geschreven door Arend van Dam.
U kunt hem kennen van zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij.  Met dit boek won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: in 2019 werd het boek bekroond met een Vlag en Wimpel én met een Zilveren Penseel voor de illustrator,  Anne Stalinski.

U krijgt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau van uw boekhandelaar bij aankoop €12,50 aan kinderboeken.

PRENTENBOEK VAN DE KINDERBOEKENWEEK

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2020 is Mylo Freeman. U kunt haar kennen van haar boeken over het donkere prinsesje Arabella.

Het prentenboek is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl