jan 20, 2021

Ontwikkeling kinderen is er altijd!


Nu minder meetbaar, maar ontwikkeling is er altijd. Hoe leuk is dat!

Onzekerheid ouders, leerkrachten over de ontwikkeling van kinderen.

We zijn gewend is ons Nederlandse systeem om ontwikkeling te meten. We zien hoe een leerling zich ontwikkeld, door deze te vergelijken met een gemiddelde leerling in Nederland. Dat geeft een mooi inzicht, wat we kunnen gebruiken om nieuwe stappen te zetten. 

En dat is nu even niet zo. Hoe geven we nu onze online les?

In de groepen 1-2 moeten leerlingen ervaringen opdoen. Spelenderwijs ontwikkelen zij zich. De leerkrachten delen een weektaak, waardoor de leerlingen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Dagelijks loggen de leerlingen in, zodat we contact houden en een leuke activiteit kunnen aanbieden. 

In de groepen 3 t/m 8 loggen we dagelijks om 8.35 uur in en lezen schoolbreed in de verschillende instructiegroepen. Daarna geven alle leerkrachten op verschillende tijden instructies voor alle basisvakken. Via de weekoverzichten weten de leerlingen precies wat ze moeten maken en welke lesssen worden gegeven. Leerlingen kunnen extra hulp vragen en we vragen de leerling om de oefenstof thuis zelf te maken, en na te kijken. We hopen dat ouders/verzorgers hierin kunnen ondersteunen. Maar we begrijpen dat elke situatie thuis anders zal zijn.

Verschillende thuissituaties

In elk huis gaat het een beetje anders. Iedereen doet zijn/haar best. Het is voor ouders soms zo lastig om in de spagaat tussen het werk, en de begeleiding van de lessen voor de kinderen, een goed evenwicht te vinden. De meeste leerkrachten zijn ook ouder, en weten hoe lastig dat is. We weten dat alle ouders/verzorgers in de unieke situatie die bij hen thuis speelt, er het beste van maken. En dat respecteren wij. Applaus beste ouders/verzorgers!

Vertrouw op ontwikkeling.

Maar hoe fijn is het om te weten dat uw kind (-eren) zich ontwikkelen. Altijd! Ontwikkeling staat nooit stil. Het is nu even iets minder meetbaar. Maar is dat dan slecht? Ik denk het niet. Ik vertrouw op ontwikkeling van uw kind (-eren). Wat kijk ik er naar uit om te zien hoe zij zich ontwikkeld hebben als we weer fysiek naar school toe mogen gaan. Het is goed zoals het is gegaan. Wij houden van uitdagingen en kijken er naar uit om dan te mogen onderzoeken hoe de ontwikkeling is verlopen. En dat vieren we elke stap die is gezet! 

Hartelijke groet, Carlina van den Heuvel

Directeur KBS De Viersprong

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl