feb 2, 2021

Achterstand? Hoezo?


Als we fysiek weer kunnen starten op 8 februari, dan vieren wij ontwikkeling!

Ik vind het erg ingewikkeld om te horen dat er op de t.v. wordt gesproken over 'achterstand'. We meten normaliter de ontwikkeling van kinderen, en vergelijken deze met een gemiddelde ontwikkeling van alle leerlingen in heel Nederland. Deze norm is vastgesteld op basis van het volgen van fysiek onderwijs.

We hebben nu online onderwijs gevolgd. Dat is anders. We weten nu nog niet hoe alle leerlingen zich in Nederland hebben ontwikkeld. We hebben gewoonweg een nieuwe beginsituatie. En juist die beginsituatie moeten we in kaart brengen. Niet doorstomen alsof we alle stof begrepen hebben. Even een pas op de plaats zetten. Want anders creëren we hiaten. En juist hiaten kunnen in de toekomst veel ongemak geven.

Onze gouden schoolregels hebben één kernwoord. Te weten: AANDACHT. Want wat hebben we elkaar gemist. Het spelen met elkaar. Lol hebben met elkaar. Gewoonweg aandacht voor elkaar. Wij spreken binnen de Viersprong niet over een achterstand, maar over de nieuwe beginsituatie. Met respect en een diepe buiging voor de inzet van kinderen, leerkrachten en ouder(s)/verzorgers.

Ik ben trots op jullie allemaal!

Hartelijke groet, Carlina van den Heuvel

Directeur KBS De Viersprong

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl