feb 25, 2021

Deze week groepen thuis aan het werk


Geen Corona gelukkig, maar geen vervangers beschikbaar.

Afgelopen week hebben te maken gehad met een aantal leerkrachten die verkoudsklachten hebben en zich laten testen. We hebben daarop vervanging aangevraagd, maar er zijn geen vervangers beschikbaar. 

Het is ontzettend vervelend voor u en voor de kinderen. Maar ook voor ons. We willen zo graag weer terug naar het oude normaal. 

Helaas is dat een verlangen wat onbeantwoord zal blijven.

We hebben er deze week voor gekozen om verschillende groepen thuis te laten werken met het noodpakket. We vinden het als school niet wenselijk om een klas meerdere dagen thuis te laten. We hebben dan ook als team afgesproken om bij deze uitzonderlijke situatie steeds een andere groep thuis te laten werken. Hiermee geven we alle klassen de kans om zoveel mogelijk onderwijs te volgen. We doen dit alleen als er geen sprake is van Corona, anders volgen wij uiteraard de richtlijnen van het RIVM. We zullen er rekening mee moeten houden dat groepen om beurten vaker thuis zullen moeten werken aan de noodpakketten. Dat geldt voor alle scholen, want er zijn nauwelijks vervangers beschikbaar. 

Als leerlingen gebruik maken van de noodopvang, dan moeten zij verdeeld worden over de verschillende klassen. Als er een stagiaire beschikbaar is, dan laten we deze, onder supervisie, de noodopvang verzorgen. 

Want als een leerkracht positief getest zou worden, moeten alle groepen in quarantaine als we cohorten wel moeten samenvoegen. 

Het is me wat....

Ik ga duimen dat leerkrachten snel opknappen. En nog beter.... dat we Corona buiten de muren van De Viersprong kunnen houden.

 

Hartelijke groet, Carlina van den Heuvel

Directeur KBS De Viersprong

 

 

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief ontvangen?

 

 

of u kunt een mail sturen naar viersprong@kansenkleur.nl