Groep 1/2B

nov 16, 2019

Vanaf nu informeren wij u via de Parro app.

Nadat uw kind is gestart op school ontvangt u een code die gekoppeld is aan deze app.  

We informeren u over activiteiten en projecten in de klas. 

okt 6, 2019

Op de thematafel liggen veel spullen die we van thuis hebben meegebracht en die we hebben verzameld. Op de wereldkaart zijn alle oceanen heel goed te zien.

We leren veel over allerlei soorten boten en schepen.

We stempelen de woorden met stempelkaarten: plaatje/woord

De kapitein en de matroos varen met de boten op de zee.

Van de meegebrachte eierdozen, rollen en melkpakken knutselen we prachtige boten.

Deze boten varen echt op de golven van de oceaan.

Met allerlei materialen zoals kralen en mozaiek maken we ook boten.

Na de herfstvakantie richten we ons op alles wat leeft "Onder Water". Dus dan mogen de kinderen allerlei soorten vissen en schelpen mee naar school nemen.

sep 25, 2019

Hallo allemaal,

Via deze weg wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Mariska Fransen, 20 jaar. Sinds vorige week loop ik stage bij uw kind in de groep. Ik ben iedere week aanwezig op de dinsdag en de woensdag. Vanaf de herfstvakantie zal ik ook op de maandag aanwezig zijn. Mijn stageperiode zal ongeveer tot het eind van het schooljaar lopen.

Ik zit in het laatste jaar van de HAN Pabo. Dit wil zeggen dat ik steeds meer lessen ga geven en dit opbouw tot hele dagen. Hierbij zal ik begeleid worden door mijn begeleider en tegelijk de groepsleerkracht; Marian.

Ik heb veel zin in de komende periode! Heeft u nog vragen of wilt u graag iets weten, dan kunt u mij altijd aanspreken.

sep 11, 2019

De 1e 4 weken zitten er al weer bijna op. We zijn rustig gestart in de groep met 23 kinderen. De nieuwe kinderen zijn al snel gewend. Afgelopen maandag heeft de opening plaatsgevonden van het thema Oceanen, waar we tot half november aan gaan werken. De 1e 4 weken behandelen we het reilen en zeilen boven water, daarna gaan we over op de onderwaterwereld. De thematafel is nog leeg maar mag gevuld worden met spullen van thuis; te denken valt aan boten, kompas, roer, platen over boten, vuurtorens, plastic soep, boeken over boten, spelmateriaal over boten, etc, etc. Het is mooi, als deze tafel gevuld wordt  in de loop van de volgende weken. 

De keuzeateliers zijn ook gestart; best spannend voor sommige kinderen. Naar een ander lokaal, een andere leerkracht en een andere, voor hen onbekende activiteit. De eerste indruk is, dat de kinderen erg enthousiast zijn en het goed naar de zin hebben. De volgende ateliers worden tijdens dit thema aangeboden:- judo-muziek-verhaal/versje maken-boten knutselen-boot borduren

 

 

aug 29, 2019

Beste ouders/verzorgers,

We hebben voor u hieronder de praktische zaken beschreven die belangrijk zijn in groep 1-2 B.

De verdeling van de leerkrachten.

Juf Marian werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Juf Ellen werkt op woensdag. 

Communicatie.

Voor alle vragen/opmerkingen over de ontwikkeling van uw kind, kunt bij juf Marian en juf Ellen terecht. Hiervoor kunt u een afspraak maken via de e-mail: marian.rutten@kansenkleur.nl en ellen.vonk@kansenkleur.nl.

Juf Marian voert de oudergesprekken.

U bent uiteraard ook welkom om even langs te komen om een afspraak te maken of even met uw kind in de klas te kijken. Bij voorkeur om 14.00 uur.
Voor korte mededelingen kunt u ook een mailtje sturen. Wij lezen deze niet altijd voor schooltijd.
Afmelden en ziek melden graag telefonisch voor 8.30 uur. 

Contactouders groep 1-2 B:

Dit jaar zijn Deborah (moeder van Norah) en Bianca (moeder van Liv Wouters) en Nienke (moeder van Faas) onze groepscontactouders. Zij zorgen ervoor dat alle ouders via de groepsapp op de hoogte gehouden worden over hulp bij vieringen, uitleen van boeken, excursies, etc. Wanneer u nog niet in deze groepsapp zit, kunt u even met één van hen contact opnemen.

Gym:

Wij gymmen op school in het speellokaal. Hiervoor mogen de kinderen een paar gymschoenen meenemen voorzien van naam en deze in de bak in de klas naast de deur stoppen. 

Wanneer het buiten slecht weer is gaan wij ook gymmen.  

Fruit, lunch en drinken: 

Geef uw kind niet te veel fruit, brood of drinken mee. Het is belangrijk dat uw kind alles goed op kan eten en drinken. Dan kunnen we er samen voor zorgen dat ze allemaal voldoende eten en drinken, binnen de 30 minuten. Tijdens de ochtendpauze mogen de kinderen alleen fruit/groente eten (geen koeken, etc.) met een beker water of sap (geen pakjes drinken).

Verjaardag:

Uw kind mag wanneer hij/zij jarig is de verjaardag samen met u vieren in de klas. De verjaardag begint om 8.30 uur en eindigt rond 9.15 uur. Natuurlijk hoort daar een traktatie bij. Wij stimuleren gezonde traktaties. In de klas hebben we op dit moment één kind die geen varkensvlees mag. Verder zijn er nog geen kinderen met allergieën. Er mogen helaas geen foto’s of filmpjes gemaakt worden tijdens de verjaardag, mits u alleen van uw eigen kind een foto maakt. 
Het is fijn als u zelf even met ons een afspraak maakt wanneer uw kind zijn/haar verjaardag wil vieren. 

Algemene opmerkingen.

-Elke maandagochtend hangt er naast de deur een nieuwe ‘deze week’. Daar staan alle belangrijke punten van die week op.
-Wanneer uw kind gebruik maakt van de BSO kunt u even zijn/haar naam op het schema schrijven dat ook naast de deur hangt. Wanneer hier iets in verandert horen wij het graag.

-10 minuten voor tijd mogen de kinderen naar binnen komen. We willen graag dat de binnenkomst en het afscheid in de hal vlot verloopt. Wij zijn er op dat moment voor het kind en willen hen ook het liefst alle aandacht geven bij binnenkomst.
We willen dan ook écht om 8:30 uur beginnen.
Het is fijn als uw kind voor schooltijd thuis even naar het toilet gaat.

-Wij vragen u om op een vaste plek, om 14.00 uur, op het schoolplein op uw kind te wachten. Dan kunnen wij goed zien of alle kinderen opgehaald worden en houden we aan de straat een veilige situatie. 

Samen hopen wij er een mooi jaar van te maken.

Met vriendelijke groet, 

Juf Ellen en Juf Marian