jun 3, 2019

Kriebels in je buik


Schoolbreed zijn we tijdens de SEO-lessen aan het werk gegaan met de lesmethode voor relationele en seksuele vorming, middels het lespakket: "Kriebels in je buik".


Het lespakket is gaat over de seksuele ontwikkeling van kinderen van 4 tot 12 jaar, zoals opgenomen in de 'Richtlijn relationele en seksuele vorming'

Tijdens de eerste les hebben we in de groep een gesprek gehad over de overeenkomsten en de verschillen tussen jongens en meisjes. De gesprekken startten met de verschillen/overeenkomsten die aan de buitenkant te zien zijn. Kleding, haar, houden van. We ontdekten samen dat de verschillen heel erg klein zijn en dat zowel jongens als meisjes van van alles kunnen houden. Ook de lichamelijke verschillen tussen jongens en meisjes kwamen aan bod. 

Vorige week hebben we het gehad over wanneer je iemand lief vindt. Hoe je kan zien dat iemand jou lief vindt en hoe je kan laten merken dat je iemand lief vindt. Natuurlijk is het fijn om te knuffelen, maar niet iedereen vindt dit altijd fijn. Grenzen aangeven is daarbij belangrijk en eerst even vragen voordat je iemand een knuffel geeft.  

Tijdens de volgende les gaat het over het aangeven van lichamelijke grenzen bij jezelf en dat je niet alles goed hoeft te vinden en toe hoeft te laten. Tevens leren de leerlingen dat ze de hulp van volwassenen in kunnen roepen wanneer iemand over een grens dreigt te gaan/gaat.

 
Via deze klassenwebsite informeer ik u
over de activiteiten en projecten die in groep 1-2A plaatsvinden.
Veel kijk en leesplezier!.
 
 
Marieke Westerveld
marieke.westerveld@kansenkleur.nl