sep 4, 2019

Informatiebrief lijn 3 thema 1


Meer weten over wat groep 3 op dit moment leert op het gebied van lezen, kijk hier.

Ouderbrief Lijn 3 thema 1

Uw kind start dit jaar in groep 3. Een spannend jaar waarin veel nadruk zal liggen op het leren lezen.

Voor taal en lezen werken wij met de methode Lijn 3 van Uitgeverij Malmberg. Lijn 3 is een complete taal-leesmethode waarmee uw kind op een speelse en verantwoorde manier leert lezen. Maar Lijn 3 is meer dan lezen alleen: in de wereldoriënterende thema's van Lijn 3 leren de kinderen ook meer over de wereld om hen heen. We laten kinderen zelf op zoek gaan naar antwoorden op vragen die leven. Kinderen stellen zelf vaak de gekste vragen. Juist die vragen leveren vaak interessante gesprekken op! Op de Viersprong kijken we waar we de thema's kunnen koppelen aan de schoolthema's van de NoordwijkeMethode. 

Lijn 3 is ook de naam van de bus die de rode draad vormt in de methode. De vrolijke buschauffeur Ben Bus 'vertrekt' vanaf het schoolplein en 'brengt' de kinderen tijdens het schooljaar langs twaalf haltes (twaalf thema’s). Bij elk thema krijgt uw kind een sticker om in een speciaal busboekje te plakken. Als het busboekje vol is, is het jaar voorbij en kan uw kind lezen!

Het eerste thema van de methode heet 'De nieuwe groep'. Dit eerste thema staat in het teken van wennen en kennismaken met elkaar en met Lijn 3. We nemen veel tijd om de kinderen wegwijs te maken in de materialen en de nieuwe manier van werken in groep 3.

Er zijn kinderen die vlotter het leesproces doorlopen, ook daar biedt Lijn 3 een aanbod voor. 

 
 

Een thema van Lijn 3 duurt drie weken. Uw kind werkt voor lezen in een eigen werkboek dat aan het einde van het thema mee naar huis gaat. Achter in het werkboek vindt u een speciale ouderpagina. Daar kunt u zien wat uw kind geleerd heeft met lezen.

Behalve met een werkboek werkt uw kind het komende jaar met verschillende andere materialen, zoals een leesboek, een rijtjesboek, een woordmaker en een magnetische letterdoos. Ook kent Lijn 3 een digibordprogramma dat bij alle lessen gebruikt wordt. Het bevat onder andere leuke letterfilmpjes.

Wilt u de materialen van Lijn 3 zien? Neem dan een kijkje in onze klas. Uw kind laat het u vast graag zien!

Heeft u nog vragen over Lijn 3? Stel ze dan gerust aan de leerkracht. Wij wensen u en uw kind veel plezier met het leren lezen dit schooljaar.

 

Met vriendelijke groet,

Leerkracht(en) van groep 3