sep 24, 2019

Kinderboekenweek in de bibliotheek


De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van voertuigen. Het motto is Reis mee. Boeken zijn de beste voertuigen om je verbeelding in te vervoeren. Ze nemen je mee naar welke plek je maar wilt. Natuurlijk hebben we een aantal leuke activiteiten verzonnen die je in de bibliotheek kunt doen.

Vrijdag 4 oktober 15:00 uur
Schrijfster Marte Jongbloed komt op bezoek (ook wel bekend als de moeder van Herre).

Misschien ken je de boeken van Herre wel. Zijn vader is verdwenen tijdens een expeditie op de Noordpool. Zijn moeder is bang dat ook herre kwijt al raken en hij mag daarom niks meer: niet naar het zwembad, niet door het verkeer fietsen en niet in de touwen klimmen met gym. Dat houdt geen jongen vol. Dan komt meneer Teunissen naast ze wonen. En steeds als Herre met meneer Teunissen afspreekt, komt hij in de wildste avonturen terecht.

Marte Jongbloed komt vertellen over haar boeken over Herre (twee keer bekroond door de Senaat van de Kinderjury!). De meedenkkinderen van de bibliotheek gaan haar interviewen, maar iedereen kan zijn of haar vraag stellen aan de schrijfster. Ze leest voor en….. Wil je alvast wat lezen over Marte? Kijk op www.martejongbloed.nl. Toegang gratis!

Vrijdag 11 oktober 20:00  23:30 uur
The evening at the library

De hele avond in de bieb, als iedereen al lang naar huis is, wie wil dat niet? We gaan allerlei leuke dingen doen, een superinteressant college over Tijdreizen (klopt de teletijdmachine van professor Barabas?), griezelverhalen luisteren en lezergamen tussen de boekenkasten!

Deze evening is voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. De kosten voor deze activiteit zijn € 7,50 en je kunt je aanmelden via de site van de bibliotheek.

De hele Kinderboekenweek

Voorlezen
Iedere weekdag (maandag tot en met vrijdag) wordt er voorgelezen voor kinderen van 4 – 7 jaar. Het thema van de Kinderboekenweek komt in elk voorgelezen verhaal aan de orde.

Er wordt voorgelezen van 15:00 – 15:30 uur

Doedingen rond voertuigen en ruimte

Op de Jeugdafdeling staan allerlei spelletjes en activiteiten klaar om lekker mee te spelen. Bijvoorbeeld een donkere tent waarin we de sterrenhemel hebben gevangen. Genieten. Maar ook een PanamarenkoLab waar je je eigen voertuig kunt bouwen.

Griffels, Penselen en Vlag en Wimpels

In de Kinderboekenweek worden de mooiste kinderboeken van het afgelopen jaar gekozen. Die mooiste boeken krijgen een speciaal plekje in de Mooie-Dingen-Wand op de Jeugdafdeling.

Snuffel tussen de bekroonde boeken en reserveer de boeken die je graag wil lezen.