okt 27, 2019

Groep 3 Ouderbrief Lijn 3 thema 4


Wij starten nu met thema 4. Het vierde thema van Lijn 3 heet 'Op wielen'. Het thema gaat over hulpdiensten, zoals een ambulance en de brandweer, maar ook over andere vervoermiddelen op wielen.

Wij starten nu met thema 4. Het vierde thema van Lijn 3 heet 'Op wielen'. Het thema gaat over hulpdiensten, zoals een ambulance en de brandweer, maar ook over andere vervoermiddelen op wielen. We staan stil bij de volgende wereldoriënterende vragen:

  • Voor welke noodgevallen komen er meldingen binnen bij de 112-alarmcentrale?
  • Wat gebeurt er dan?
  • Hoe komen we in geval van nood snel de school uit?
  • Hoe blijf je op één of meer wielen in evenwicht?
  • Hoe verwissel je een lekke autoband?
  • Waarom hebben banden profiel? Hoe ziet dat profiel eruit?

Deze vragen worden beantwoord in de lessen, in de leesboeken en in de verhalen bij Lijn 3. Bij elk thema is er een prentenboek met een mooi themaverhaal. In dit thema gaat het over een brandweercorps dat telkens maar niet op tijd komt om de brand te blussen. Hoe lossen ze dat op?

Thuis oefenen

Wij raden u aan om thuis met uw kind regelmatig te oefenen met lezen. Belangrijk is dat u dat altijd op een positieve manier doet. Belonen en prijzen werkt het beste! Laat uw kind regelmatig hardop woorden en letters lezen, bijvoorbeeld op etiketten en verkeersborden. Ook is het zinvol om samen boeken te lezen. In de bibliotheek zijn geschikte boeken voor elk leesniveau verkrijgbaar. Samen lezen is leuk en leerzaam. Wij raden u aan om uw kind hardop te laten lezen, zodat het zichzelf hoort en kan corrigeren waar nodig. Door hardop te lezen wordt uw kind gedwongen om correct en zorgvuldig te lezen. Wilt u meer tips voor het thuis lezen met uw kind? Vraag het de leerkracht.

Veel leesplezier!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spelletje om thuis te spelen: namenslang

Met dit spelletje oefent u begin- en eindklanken. Noem een jongens- of meisjesnaam. Uw kind noemt een naam die begint met de eindklank. Bijvoorbeeld: piet theo olivier enzovoort. Wie maakt de slang af?